banner460
banner128

TRUMP BİZi ÖTEKİLEŞTİRİRKEN SİZ GÖRMEZDEN GELDİNİZ

-Erhan KIZILYAR

ABD’de yaşayan Ünlü İranlı Sanatçı Azam Ali’den Trump'a sert eleştiriler,  cumhuriyetçi dostlarına sitem geldi. ABD’deki seÇimlerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sanatçı Ali, ‘Bu ülkedeki güvenliğimizin tehdit edildiğini, varlığımızın sorgulandığını, kültürlerimizin ve değerlerimizin alay edildiğini ve çiğnendiğini. Acı çektik. 4 yıl boyunca gerçeğe, bilime, demokrasiye, dahilliğe, eşitliğe bir darbe vurdu ve sen başka yöne baktın. Milyonlarca İranlı / Amerikalı bu ülkeye katkıda bulunarak, İslamofobik seyahat yasağından dolayı ailelerimize insanlık dışı yaptırımlar koydu ve sevdiklerini ayrı tuttu ve sen başka yöne baktın. Günahlarının listesi, bize söylediği yalanlar kadar sonsuz.” Dedi.

Azam Ali’nin İngilizce ve Türkçe yaptığı açıklaması şöyle:

“Hayran, arkadaş ve meslektaş olan Cumhuriyetçiler topluluğuma, partin kaybettiği için üzgünüm. Hepinizle yaptığım birçok sohbette Cumhuriyetçi platformların bazılarını takdir etmeye geldim ve hatta anlaşmazlıklarımız sayesinde daha iyi, daha nazik, daha anlayışlı bir insan ortaya çıktığıma inanıyorum. Birçok evinizde bulundum, aile değerlerinizde paylaştım, çocuklarınızı büyüttüğünüz sevgi & ilgiyi gördüm, onların iyi insan olmalarını istedim ve sayısız kez nezaketinizin sonunda bulundum.

Ama birçoğumuzun, göçmen, siyahi, POC, LGBTQ vs., 4 yıldır empati kuramadığınız Trumpizm sonucu 4 yıldır hemşirelik yaptığınız derin bir yara var Göremediğiniz şey, hayran olduğunuz ve Trump hakkında acımasızca savunduğunuz çok özelliklerin çoğumuza psikolojik zarar veren nitelikler olduğu. Bu ülkedeki güvenliğimizin tehdit edildiğini, varlığımızın sorgulandığını, kültürlerimizin ve değerlerimizin alay edildiğini ve çiğnendiğini. Acı çektik.

4 uzun yıl boyunca discord, nefret, korku ve yabancılaşma ekti, ama senin için sorun olmadı çünkü seni ve bizi ikinci sıraya koydu. Ne zaman birimiz benim gibi kamusal alanlarda ırkçı saldırılarla karşılaşsa, sen de başka tarafa baktın. Kadınları küçük düşürdüğünde, cinsel bir avcı gibi konuştuğunu duyduğunda, başka tarafa baktın. Göçmen çocuklar anne babasının kollarından koparılınca, çocukları hayvan gibi kafese koyuldu, başka tarafa baktınız. 4 yıl boyunca gerçeğe, bilime, demokrasiye, dahilliğe, eşitliğe bir darbe vurdu ve sen başka yöne baktın. Milyonlarca İranlı / Amerikalı bu ülkeye katkıda bulunarak, İslamofobik seyahat yasağından dolayı ailelerimize insanlık dışı yaptırımlar koydu ve sevdiklerini ayrı tuttu ve sen başka yöne baktın. Günahlarının listesi, bize söylediği yalanlar kadar sonsuz.

Millet olarak nereye gidersek gidelim, çoğumuz için acı gerçeklik, 70 milyon Amerikalı dostumuzun ahlaki, sosyal ve politik olarak doğru yönde ilerlediğimize inanmasıdır. Trump ' ı destekleyen Cumhuriyetçi arkadaşlarımla ilişkimin üzerinde her zaman dolaşacak olan gölge... Hayatımda iyi, düzgün insanlar olarak yetiştirdiğiniz çocuklarınıza nasıl haklı çıkaracağınızı anlayamıyorum. Liderlerimizin karakteri önemli değil, sadece politikaları.

4 yıllık Trump başkanlığındaki yara izimin sonsuza dek kalacağını söyleyebilirim. Ama bugün tüm göçmen arkadaşlarım, LGBTQ, siyahi, POC topluluğu adına, ruhumun derinliklerinden bir iç çekerek 4 yıllık travmamızın sonunda sona erdiğini söyleyebilirim.

....

To my community of Republicans who are fans, friends & colleagues, I am sorry your party lost. In my many conversations with you all, I’ve come to appreciate some of the Republican platforms & even through our disagreements, I believe I have emerged a better, kinder, more understanding person. I have been in many of your homes, shared in your family values, seen the love & care with which you raise your children, wanting them to be good human beings & countless times I have been on the recieving end of your kindness.

But there is a deep wound that many of us, your fellow Americans who are immigrants, black, POC, LGBTQ etc., have been nursing for 4 years as a result of Trumpism, that you have yet to acknowledge & empathize with. What you have failed to see is that very qualities you admire & relentlessly defend about Trump are the qualities that have inflicted psychological harm on so many of us. That our security in this country has been threatened, our presence questioned, our cultures & values mocked & trampled upon. We have anguished.

For 4 long years, he has sown discord, hate, fear & xenophobia, but it’s been ok for you because it put you first & us second. Every single time one of us faced racist attacks in public spaces like I did, you looked the other way. When he demeaned women, when you heard him speak like a sexual predator, you looked the other way. When immigrant children got torn from their parents arms, their children placed in cages like animals, you looked the other way. For 4 years he has taken a blowtorch to truth, science, democracy, inclusivity, equality & you looked the other way. With millions of Iranian/Americans contributing to this country, he placed inhumane sanctions on our families back home & kept loved ones apart because of his Islamophobic travel ban, & you looked the other way. The list of his transgressions is as endless as the lies he has told us.

No matter where we go as a nation, the painful reality for many of us is that 70 million of our fellow Americans believed we were moving in the right direction morally, socially & politically. The shadow that will always hover over my relationship with my Republican friends who support Trump is this…that I cannot for the life of me comprehend how you can justify to your children whom you are raising to be good, decent human beings, that the character of our leaders do not matter, only their policies.

I can tell you that my scar from 4 years of a Trump presidency will forever remain. But today on behalf of all my fellow immigrants, LGBTQ, black, POC community, I can also with a sigh of relief from the depths of my very soul say that our 4 year trauma has finally come to an end.

Anahtar Kelimeler:
Azam Ali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.