banner460
banner128

Suriyeli Muhalifler Türk Bayrağı yaktı

Suriyeli muhalifler, dün gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolündeki Azez kentinde emniyet müdürlüğünü 'bastı'; ayrıca Türk bayrağını yaktı.

Suriyeli muhalifler, dün gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolündeki Azez kentinde emniyet müdürlüğünü 'bastı'; ayrıca Türk bayrağını yaktı.

Erdoğan: Suriye'de istihbaratlar arasında görüşme var 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan çatışma ortamıyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur" yaklaşımında olduğunu söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nda Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya şu yanıtı vermişti:

“Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.

Çavuşoğlu: Suriye Dışişleri bakanı ile sohbetim oldu 

Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile de kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.