banner460
banner128

PAŞİNYAN:ANLAŞMA BENİM İÇİN ACI VERİCİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yenilgiyi kabul eden anlaşmayı imzaladığını duyurdu.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan teslim olma belgesini imzaladı. Anlaşmaya göre Karabağ'ın statüsü müzakere konusu olmayacak. Azerbaycan ordusu, bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak.

Paşinyan, "Yurttaşlarım ben bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair anlaşma imzaladım. İmzalanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı ben savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır" dedi.

Paşinyan açıklamada şunları yazdı:

“Sevgili hemşehrilerim, ablalarım ve kardeşlerim. Ben şahsen kendim ve hepimiz için çok zor bir karar aldım.

Rusya ve Azerbaycan devlet başkanları ile Karabağ savaşının sonlandırılmasına ilişkin 01.00 tarihinden itibaren bir açıklama imzaladım. Zaten yayınlanan açıklamanın metni benim ve halkımız için inanılmaz acı verici.

Bu kararı, askeri durumun derin analizi ve durumun en iyi sahip olduğu kişilerin takdiri sonucunda aldım. Ayrıca yaratılan durumdaki en iyi çözümün bu olduğuna dair inancına dayanarak. Önümüzdeki günlerde bu konuda özelden yazacağım.

Zafer değil ama kendini bilene kadar yenilgi yok. Kendimizi asla bilemeyeceğiz ve bu milli birliğimizin, yeniden doğuş dönemimizin başlangıcı olmalı.

İstikbalimizi planlamak için bağımsızlık yıllarımızı analiz etmemiz ve geçmişin hatalarını tekrar etmemiz gerekiyor.

Tüm kurbanlarımızın önünde diz çöktüm. Vatanını canlarıyla koruyup kollayan tüm askerlerimizi, katillerimizi, generallerimizi, gönüllülerimizi saygıyla anıyorum. Artsah ' ı kişilikleriyle kurtardılar.

Sonuna kadar savaştık. Ve kazanacağız. Artsah ayakta.

Yaşasın Ermenistan. Artsah çok yaşa.”

Putin'den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan ile varılan anlaşmaya ilişkin bir açıklama yaparak, "Karabağ konusunda varılan anlaşma sorunun adalet temelinde ve Azerbaycan ile Ermenistan'ın çıkarlarına uygun çözülmesine imkan sunmaktadır" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Rus barış güçleri Karabağ'a yola çıktı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ise  Rus barış güçlerinin Il-76 tipi bir askeri kargo uçağıyla Karabağ'da doğru yola çıktığı bildirildi. Karabağ’da Rus Barış güçlerinin konuşlanacağı bildirildi.  (cumhuriyet-sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.