banner460
banner128

“Nea Propontida’da Müslüman mezarlığını birlikte kuralım”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den Yunanistan’daki kardeş şehir Nea Propontida Belediye Başkanı Emmanouil Karras’a çağrı; “Nea Propontida şehrinde Müslüman mezarlığını birlikte kuralım…”

Büyükçekmece Belediyesi’nin Yunanistan’daki kardeş şehri olan Nea Propontida kentinde bir okul bahçesinde yapılan inşaat sırasında Osmanlı döneminden kalma bir Müslüman mezarlığının ortaya çıkması üzerine aynı gün mevkidaşı Emmanouil Karras’a bir mektup gönderdiğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi ve Nea Propontida Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkisi içerisinde Müslüman mezarlığının kurulmasını ve o bölgenin Müslüman mezarlığı olarak ilan edilmesi konusunda ortak bir çalışma yürütmek istediğimizi de kendilerine teklif ettik” ifadesini kullandı.

“Yunanca ve İngilizce mektup gönderdim”

Yunanistan’ın Nea Propontida şehrinin Gargara Köyü’nde okul bahçesine yapılan spor salonunun inşaatı sırasında Osmanlı döneminden kalma bir Müslüman mezarlığına rastlandığı yönündeki haberler üzerine aynı gün Neo Propontida Belediye Başkanı Emmanouil Karras’a Yunanca ve İngilizce bir mektup gönderdiğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “2014 yılından itibaren kardeş şehir ilişkisi içinde olduğumuz Nea Propontida’nın Belediye Başkanı Emmanouil Karras’a yazdığımız mektup ile bu konudaki hassasiyetimizi ilettik ve okul bahçesinde başlatılan inşaat çalışmasının hemen durdurulması gerektiğini belirttik. Muhafaza altında tutulan naaşların dini inançlarımıza uygun bir şekilde ve törenle o bölgede defnedilmesi gerektiğini de ifade ettik. Büyükçekmece Belediyesi ve Nea Propontida Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkisi içerisinde yerel bir hizmet sayılacak olan Müslüman mezarlığının kurulmasını ve o bölgenin Müslüman mezarlığı olarak ilan edilmesi konusunda ortak bir çalışma yürütmek istediğimizi de kendilerine teklif ettik” açıklamasını yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.