banner460
banner128

Küçükçekmece 'Masal İstanbul' finalde

Küçükçekmece Belediyesi, 5. UCLG Kültür 21 Uluslararası Ödülleri Yarışması’na kültür ve sanat çalışmaları kapsamında düzenlediği I. ve II. Uluslararası Masal Festivali projesi ile katılarak finale adını yazdırmayı başardı.

2014 yılından bu yana Meksiko Belediyesi ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (United Cities and Local Governments-UCLG) işbirliğinde düzenlenen Kültür 21 Uluslararası Ödülleri’nin 5. dönem finalistleri belli oldu. Yarışmaya İstanbul’dan; Küçükçekmece’nin yanı sıra Büyükçekmece, Kadıköy, Fatih, Sancaktepe ve Ataşehir Belediyeleri, Türkiye genelinde ise Balıkesir, Konya, Çanakkale, Nilüfer, Kütahya, İzmir ve Selçuklu Belediyeleri adaylık için başvuruda bulundu.

101 Şehir başvuru yaptı

UCLG ödülleri bu yıl, COVID-19 krizi ve salgın sonrası toparlanma bağlamında kültürel hakların savunuculuğunda bulunan veya önemseyen sistemlerin önemli bir parçası olarak kültürü teşvik eden şehirlere, yerel ve bölgesel yönetimlere ve şahıslara verilecek. Yarışmaya ilk kez bu yıl aday proje gönderen Küçükçekmece Belediyesi finale kalmayı başardı.

UCLG Meksiko Kültür 21 Uluslararası Ödülleri’ne dünya çapında 101 şehir, Türkiye’den ise 13 il ve ilçe adaylık için başvuruda bulundu. Yarışma sonuçları Haziran 2022 tarihinde yapılacak jüri toplantısı ile belli olacak ve kazanan adaylar için Eylül 2022’de Meksika’da ödül töreni düzenlenecek.

Kemal Çebi: Küçükçekmecemizin ve Masalİstanbul’un örnek olmasını diliyorum

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, yarışmanın Küçükçekmece için önemine dikkat çekerek, ‘’ COVID-19 ile yapılan mücadelede kültürel hakların tanıtımı ve savunulması için yapılan uluslararası bir yarışmada finale kalmak hepimizi gururlandırdı ve mutlu etti. COVID -19 ile mücadelede moral her şeyimizdi. Bu süreçte sanatın iyileştirici gücüne inandık ve kültür ve sanata hiç ara vermedik. Etkinliklerimizi online platformlara taşımakla kalmadık, kentlinin kapısına götürme kararı aldık. Uluslararası Masal Festivalimiz bu projelerimizden biriydi. Bu festivalle sokaklarda kamyon sahneleri kurduk, çocuklara, kadınlara ve tüm vatandaşlarımıza bisikletle ulaştık. Geleneksel hale getirdiğimiz bu kıymetli festivali uluslararası bir platforma taşımak istedik ve 5. UCLG Kültür 21 Uluslararası Ödülleri’ne ilk kez aday olduk. Küçükçekmecemizin ve Masalİstanbul’un dünyanın farklı şehirlerine tanıtılması ve örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.