banner460
banner128

Corona Pentagon'u sarstı!

'Süper güç' ABD'de başkomutan pozisyonundaki Başkan Donald Trump'ın Kovid-19'a yakalanmasının ardından, Genelkurmay Başkanı dahil Pentagon'un en üst düzey isimlerinin koronavirüse maruz kaldıkları için karantinaya girdiği açıklandı.

ABD'de Kovid-19'a Başkanı Donald Trump'ın başını çektiği bir dizi Beyaz Saray yetkilisinin ardından ordunun üst düzeylerinin de yakalanmaya başlamasıyla, Savunma Bakanlığı (Pentagon) sarsıldı.

Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Amiral Charles Ray'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Mark Milley, kuvvet komutanları ve diğer üst düzey generallerin neredeyse tamamı, virüse maruz kaldıkları için karantinaya girdi.

Evden çalışacaklar

Generallerin çalışmalarını karantinaya girdikleri evlerinden devam ettirecekleri belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Milley'in haftasonu girdiği koronavirüs testinin negatif çıktığı bildirilmişti.

Cuma günü Kovid-19'a yakalandığı ortaya çıkan Başkan Donald Trump'la birlikte seyahat eden iki askeri yetkilinin de korona testlerinin pozitif çıktığı daha önce medyaya yansımıştı.

Bunlardan biri, Beyaz Saray askeri ofisinden. Kendisi, ABD'nin nükleer silahlarının ateşlenme kodlarını taşıyan çantayı taşımakla görevli olduklarından Trump'la her yere giden beş subaydan biri olan Jayna McCarron. Ve Sahil Güvenlik Kuvvetlerinden. (sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.