banner460
banner128

Avustralya’da 26. Abdal Musa Festivali

Avustralya Alevi Toplum Konseyi ve Dandenong Alevi Kültür Merkezi organizesinde Pazar günü düzenlenen 26’ıncı Abdal Musa Festivaline yoğun katılım gerçekleşti. Farklı kültürlerin de ilgi gösterdiği festival, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar devam etti.

Melbourne Türk toplumunun Çorum Park diye adlandırdığı Coburgh Lake Reserve’de düzenlenen festivalde sahne alan sanatçılar katılımcıları doyasıya eğlendirdi.

SAHNEDE ABORJİN SANATÇI

Sinem Bolat ve Barış Coşkun’un sunuculuğunu yaptığı Abdal Musa Festivali, Avustralya topraklarının kadim halkı Aborjinleri anma ile başladı.

Anıt ziyaretinin ardından festival de ilk sahneye çıkan isim Aborjin Müzisyen Bret Willioughby oldu.

Festivalin resmi açılış konuşmasını Avustralya Alevi Toplum Konseyi Başkanı Yücel Yalçın ve Dandenong Alevi Kültür Merkezi Başkanı Derya Yücel gerçekleştirdi.

Festivale, Eyalet Milletvekili Enver Erdoğan, Moreland Belediye başkanı Lambros Topinos ve Belediye Başkan yardımcısı Oscar Yıldız, Hume Belediye Meclis Üyesi Naim Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEMAH GÖSTERİSİ İLGİ İLE İZLENDİ

Anadolu’nun zengin kültür mirası Festival alanında sergilendi. Sergi, müzik, dans, yiyecek ve bilgilendirme çadırları ile festival alanında adeta Anadolu esintisi yaşandı.

Dandenong Alevi Kültür Merkezi Semah grubu, Alevi Toplum Konseyi İnanç kurulu başkanı Güzide Suluk ve Turabi Bulut öncülüğünde sahne aldı. Semah gösterisi ilgi ile izlenen programlardan oldu.

SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK FESTİVALİ

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Saka’nın açılış konuşmasında; Alevi Toplum Konseyi ve Dandenong Alevi Kültür Merkezi yönetim kurullarına böylesi başarılı bir Festival ile toplumumuzu ve diğer toplumları bir araya getirip sevgi, hoşgörü ve kardeşlik içinde birlikte yaşamanın platformunu bir kez daha yarattığı için teşekkür ederiz, dedi.

Festivale katılanlar, müzik gruplarının söylediği türkülerle eşlik etti. Halaylar çeken katılımcılar gönüllerince eğlendi.

Festivalde sahne alan müzik grupları arasında: ATTK Halk Müziği korosu, VKD Folklor, Grup; İstanbul, 64, Ezgi, Okyanusya ve Fesat yer aldı. (dunya.com.au)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.