banner460
banner128

Alevi Anıtı’na çirkin saldırı!

Avustralya’da Moreland Belediyesi ve Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu AFA ile ortak bir proje olarak yapılan Alevi Anıtı’na (22 Eylül 2020) sabahı kimliği henüz bilinmeyen kişi veya kişilerce düzenlenen çirkin saldırı düzenlendi.

Avustralya’daki Alevi kurumları saldırıyı ortak bir açıklama ile kınadı. Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Avustralya Alevi Toplum Konseyi, Canberra Alevi Kültür Merkezi, Dandenong Alevi Kültür Merkezi, Sunraysia Çağdaş Alevi Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Coburg Lake Reserve’de 13 Ekim 2013’de açılan Avustralya’da ilk ve tek olan Alevilerin acılarını ve yaşadıkları katliamları simgeleyen Anıtımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Alevi Anıtı’mıza yapılan  bu saldırı değerlerimize, inancımıza ve Avustralya çok kültürlülüğüne yapılan bir saldırıdır.

Aleviler, 73 millete bir nazarda bakar. Hiç bir ırka, inanca, dile, yaşam biçimine saygısızlık etmez, tam tersine herkesin eşit, adalet, barış ve demokrasi içinde yaşmasını savunur.

Biz Aleviler, Avustralya’nın çok kültürlü toplum yapısına uygun olarak,  farklı inanç ve kültürlerle karşılıklı saygı ve ahenk içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu tür saldırılar bizi inandığımız Demokratik, Laik ve insanı Hakk bilen, doğacı ve humanist yaşam tarzımızdan vazgeçiremez.  

Anıtımıza yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacağız. Bu saldırıyı yapan veya yaptıranları şiddetle kınıyoruz.

Saygıyla kamuoyuna duyurulur.

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu

Avustralya Alevi Toplum Konseyi

Canberra Alevi Kültür Merkezi

Dandenong Alevi Kültür Merkezi

Sunraysia Çağdaş Alevi Kültür Merkezi”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.