banner460
banner128

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı basın açıklamasında İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye yönelik operasyonun başlatıldığını duyurdu. ABD saldırısı yerel kaynaklara göre on dakika kadar sürdü ABD vurulan hedefler ve sonuç hakkında net bilgi vermezken Suriye devlet televizyonu 13 füzenin düşürüldüğünü duyurdu.

Operasyon kapsamında Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda hedef alındı. ABD, operasyonda İran destekli güçlerin de hedef alındığını duyurdu.

Pentagon'dan yapılan son açıklamaya göre operasyonun ilk adımı tamamlandı.

Suriye'nin Doğu Guta kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre içinde ABD'nin Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin Suriye'nin vurulması emrini verdiğini açıkladı.

Trump yaptığı açıklamada İngiltere ve Fransa ile birlikte aldıkları karar doğrultusunda Suriye kimyasal silah kullanımını durdurana kadar müdahalede bulunacaklarını söyledi. Ayrıca Suriye'ye destek veren Rusya ve İran'a da uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.

Nato, Türkiye ve Kanada'dtan operasyona destek geldi. 

 

Rusya ve İran’dan tepki

 

ABD Başkanı Donal Trump, Fransa ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Operasyona ilişkin Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Aleksandr Şerin açıklamalarda bulundu. Şerin, "ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" dedi.

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" dedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Batılı müttefiklerin, Suriye'de barış yaklaşırken ülkeye saldırma kararı aldığını söyledi.

Zakharova Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda "Dünyada ahlaklı liderlik yaptıkarını ve müstesna olduklarını düşünenler. Şu anda, tam barış içinde bir gelecek şansı kazanmışken Suriye'nin başkentini bombalamak için gerçekten müstesna olmalısınız" dedi.

 

Twitter'da bir açıklama yayımlayan Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoli Antonov Batılı güçleri "önceden yazılmış bir senaryoyu uygulamakla" suçladı.

Antonov, "Yine tehdit ediliyoruz. Bu adımların sonuçsuz olmayacağı uyarısı yapmıştık." diye de ekledi.

Büyükelçi ABD Başkanı Donald Trump'ı televizyondaki açıklamasında Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e hakaret etmekle suçladı ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Antonov "Dünyanın en büyük kimyasal silah envanterine sahip ülkesi ABD'nin başka ülkeleri suçlamaya hakkı yoktur" diye de ekledi.

 

İRAN: SALDIRIYI KINIYORUZ

İran, Suriye'ye düzenlenen hava hareketına ilişkin açıklama yaptı. İran, "Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz" dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.