banner460
banner128

Bugün attığımız bir adımın yarın nereye ulaşacağını pek te tahmin edemeyeceğimiz bir coğrafya’da yaqşıyoruz.

Bu coğrafya sürprizler coğrafyası. İnsanı şaşırtan bir coğrafya.. Tarihte heralde en çok alt üst olmuş bir coğrafyadır Anadolu ve Ortadoğu coğrafyası.

Nice ülkeler kurulmuş, nice medeniyetler yaşamış.

Düşünsenize;  Britanya’da  sadece İngilizler yaşamış. Başkasını hatırlıyor musunuz?

Almanya’da Almanlar dışında kimse hatırlıyor musunuz.

Fransa’da İtalya’da, Rusya’da.. Hep kendi milletleri ve kendi devletleri.

ABD’de  bir geçmiş yerliler bir de dünyanın çeşitli yerlerinden gelenlerin kurduğu Amerikalılar..

Pek bilmiyoruz. Varsa da bize sunulan tarih bir başka uygarlığı not etmemiş.
 

Anadolu ve Ortadoğu öyle mi..?

Nice krallıklar kurulmuş. Nice milletletler gelip geçmiş. Nice medeniyetler kurulmuş.

Böylesine tarihi çeşitliliğe ve hareketliliğe sahne olmuş bu coğrafyanın insanların alınyazıları da kısa sürelerde çok farklı süreçler alabiliyor, çok değişken olumlu ya da olumsuzluklarla karşılaşabiliyor.

O nedenle bu topraklar şu sözü sık duyarsınız. ‘Ne oldum demeyeceksin, ne olacağım diye düşüneceksin’

‘Yarın ne getirir bilinmez’ ...

 İmamoğlu nereden nereye

16 Temmuz 2019 Salı.  Facebook altı yıl önceki bir gazete sayfası ile bize günaydın demiş.

 “Erhan, seni ve burada paylaştığın anıları önemsiyoruz. 6 yıl önceki bu gönderiyi hatırlamak isteyebileceğini düşündük.”

16 Temmuz 2013 Salı.   Ayıl önce yayınlamaya başladğımız 'Gazetem' adlı gazetenin ikinci sayısı. Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ilçe başkanlığından istifa ederek Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olmak için kolları sıvamış.. Biz de manşetten vermişiz. 'İmamoğlu başkanlık yolunda' ..

Facebook,  yedi yıl, sekiz yıl, dört yıl ya da beş yıl önceki günü hatırlatmamış. Tutmuş İmamoğlu’nun manşette olduğu bir gazete sayfasını hatırlatmış. Ben size diyeyim bu  facebook ta az değil yani. Dikkat etmek lazım yani..

CHP’li belediyenin olduğu yerde ölmek istiyorum

O gazetenin birinci sayfada çok önemli bir haber daha var 'CHP'li Belediyede ölmek istiyorum' diye.. Rahmetli Avukat Kudret Yıldırım,  o günlerde düzenlenen bir parti etkinliğinde  'Ömrüm boyunca doğru düzgün CHP iktidarı görmedim. Bari Beylikdüzü'nde belediyeyi alalım. Artık ömrümün sonuna geliyorum. CHP'li belediyenin olduğu yerde ölmek istiyorum' demişti.  

Rahmetli Yıldırım, bu sözleri söylediğinde tuhaf bir hüzün çökmüştü üzerime.

Avukat Yıldırım’ın arzusu çok geçmeden gerçekleşti. İmamoğlu Beylikdüzü’nde seçimleri kazanarar belediye başkanı oldu. Yıldırım da İmamoğlu'nun başkanlığı sürecinde yaşamını kaybetti.

O imamoğlu şimdi İBB Başkanı ve Türkiye gündeminde..

Hayat insana neler sunuyor..

Altı yıl önce CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığından istifa eden İmamoğlu, ilçede başkanlık için yapılan tüm üyelerin oy kullandığı bir önseçime girmiş çok büyük farkla da rakiplerini geçerek aday olmuştu.  Beylikdüzü’nde daha önce aday gösterilen Ali Fatinoğlu ve Vecdet Öz önseçimle aday gösterilmemişti. Onları CHP Genel Merkezi aday olarak atamıştı. Beylikdüzü’nde üyelere kimse kulak vermemişti. Onlar seçimleri kaybetmiş ama İmamoğlu seçimi kazanmıştı.

İmamoğlu ilçe başkanlığından istifa ettiği gün hedefinde Beylikdüzü Belediye Başkanlığı vardı. Bugün ise İBB Başkanı. Nereden nereye..  Hayat insana neler sunuyor. Ve kimbilir yarın tarih bizlere ne sunacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.