banner460
banner128

Yine aynı sahneler, yine aynı söylemler.. Ne yapıp yapıp milyonlarca çalışanın; ekmeğini , rahat bir yaşam tarzını makaslama peşindedirler.  CHP  asgari ücret 3.100 TL. olsun diye öneride bulunuyor. pahalılaşan hayat standartlarını dikkatle göz önünde bulundurulsa  inanın değil 3.100 TL , 5.100 TL yapsalar bile yetmeyecek.  Neden?

Normal yaşam da gaye simit ve çay ile geçinmek mi ? Yoksa sosyal bir hayat mı ? En azından sağlıklı bir yaşamı hak etmiyorlar mı bu çalışan milyonlarca insanımız ?

Ekonomimizin durgun ve krizde olduğunu artık mevcut iktidar bile dolaylı olarak kabulleniyor.En azından bütçe görüşmelerinde bunu belki direkt olarak itiraf etmeyip ağızlarına bile almıyorlar tüm kamu oyu bunun farkındadır.

Peki asgari ücreti düşük vermeye çalışmaları ; Yok ki verelim olsa dükkan sizin anlamına gelmiyor mu ?

Oysa tatminkar bir rakam verebilseler en azından piyasa hareketlenir ve durgun olmaktan çıkar canlanırdı.çHerkes biliyor ki adı üstünde olan asgari ücret demek zorunlu harcalamalar için istenen bir ücrettir.Konforlu yaşama ait bir ücret değil ki…

Asgari ücretle çalışanların alacakları ücret; kiraya,mutfağa elektrik su ve doğalgaza ödenecek bir miktardır.Farkındaysanız daha fazla detaya girmedim sadece ödeyecekleri bu saydıklarımla aylık biter bile.İçinde bulunan bu pandemi’den ötürü doktorlar ve ilgili branş uzmanları bağışıklık sisteminizi güçlendirin deyip saydıkça sayıyorlar. Doğru tüketilmesi  gereken vitaminli yiyeceklerle beslenilmeli diye öneride bulunuyorlar meslekleri ve bilimsel veriler gereği.

Amaç ne ? Güçlü bir organizma ve doğru beslenmeyle corona’ya karşı gelebilecek antikorları gelişmiş sağlıklı bir bedenle defans yapmak değil mi ? Kuru ekmek boğazdan geçiyorsa bu yeterli ve dengeli bir beslenme olabilir mi ? İnsan hayatında ve beslenmesinde olmazsa olmaz sadece boğazdan geçen kuru bir ekmek önerisiyse eyvallah olay bitmiştir.

İktidarların asli görevleri topluma konforlu bira yaşam sunmaktır.Bıraktık bir kenara konforlu bir yaşam tarzını asgari bir yaşama bile razıyken hiç olmazsa o asgari yaşam tarzını kırpmayın,makaslamayın diye çırpınılıyor.Bu rasyonal gerçek göz ardı edilmemeli ve çalışan milyonlarca işçilere asgari ücreti belirlemede hiç olmazsa asgari bir yaşam tarzı gözardı edilmeksizin ücret belirlemeli.

İtibardan tassaruf olmaz diyen Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel :aşkanı Sayın Erdoğan’a hatırlatmak gerek itibardan tassaruf olmuyorsa yaşamdan tassaruf olur mu ? Olmalı mı ? Olursa ne olur ? Sefalet olur huzur olmaz.Sağlıklı ve kendisiyle barışık toplum olmaz.En önemlisi bence şu olmalı asgari ücret belirlemede ilk yapılacak olan ; verilen asgari ücret miktarını asgari ücreti teklif eden  bu görevlilere maaş olarak verilmeli  eğer haklıysanız ve önerdiğiniz rakamlarla geçinmek mümkün olabiliyorsa buyrun önce siz bu rakamlarla geçinin demek lazım.

Eğer bu böyle olmuş olsaydı inanın yerlerinde bile duramazlardı seslerinin rengi ve tonu değişirdi.Yüzleri kızarırdı bir hayal edin önerdikleri ve yeterli buldukları bu mikro bazda olan maaşla mega bir hayata dönüşen zorunlu olan yaşam tarzıyla geçinebilmek adeta cephede bir savaşa katılma kadar güçleşirdi.

İşte onun içindir ki diyorum ve yazıyorum değil 3.100 tl inanın asgari ücretlilere 5.100 tl bile verilse yetmeyecek.

İşin bir de başka tarafı var neden asgari ücreti iktidar ve mensupları belirliyor ki ? Bağımsız bir heyet belirleyemez mi ? İçinde ekonomisti,gıda mühendisi doktor ve ilgili branşlardan meydana getirilen bir kurul tarafından belirlenmiş olsa kimse rahatsız olmazdı ve çalışan milyonlarca emekçiler de rahat bir nefes almış olacaklardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.