banner460
banner128

Değerli okur , Corona virüsüne yenilmemek öncelikld sizin elinizde. Hani derler ya ; el elin kaybolmuş eşeğini türkü söyleyerek ararmış. Hepiniz şahitsiniz ve biliyorsunuz ki Sağlık Bakanı Sn.Koca sık sık açıklamalarda bulundu. Ancak bir takım dahili ve harici nedenlerle gerek açıklamaları gerekse coronayla ilgili yaptığı planları istenilen tarzda yerine gelmedi , gelemedi.

O halde yaşamınıza ve hayatınıza hiç kimse ama hiç kimse sizin değer verdiğiniz kadar değer veremez. Bildiğiniz ve gördüğünüz kadarıyla verilmiyor da . Bu demektir ki kendimizi öncelikle ve çok ciddi bir tarzla korumak , virüse karşı direnç gösterme eyleminde,  inanın yine ilk planda sadece kendimiz olmalıyız. Nasıl mı ? Elbetteki her tür sağlık ve koruma öznelerinin yüklemi ken-di-miz - Ol-mak durumundayız.

Ölüm vakalarının pik yaptığını gittikçe grafiğin yükseldiğini gördüğümüz halde önlem almalıyız. Kendimizi ve çevremizi hatta yakınlarımızı koruyarak ve onları nazik bir edayla bilinçlendirip uyararak. Aramızda asla telafisi mümkün olmayan mesafe gerçekleştikten sonra rahmet okumak ve toprağın altına gömülünce son ex olduktan sonra geriye rahmet okumak ve üzülmekten de başka çare kalmıyor buna da çare denilebilirse.

İnsan hayatı söz konusu olunca her tür önlemi almak ve hayata tutunmak kadar önemli olan ne olabilir ki.. Başlangıcı olan bu öldüren virüsün mutlak bir de sonu olmalı. O halde virüsün sonu yakın da olsa uzak da olsa direnmeliyiz. Kendimizi bilgi becerimizle ve konuyla ilgili bilim adamlarının önerilerine fazlasıyla odaklanarak mutlaka yaşamımıza monte etmeliyiz anlatmış oldukları bilimsel ve mantıklı önerilerini.

Türk hekimlerine kayıtsız şartsız tabii olunmalı ve pek yakında kendi aşımız  veya aşılarımız hayata geçirilecek. Bu bizim için mutlak bir şans ve aynı zamanda virüsün yok olmasında da aktif , etken bir olumlu sonuç olacak diye düşünenlerdenim. Aslında çok ciddi önlemler zamanında alınsaydı . Virüs hafife alınmamış olsaydı bu yükselen vaka ile vefat rakamlarıyla karşılaşmayabilirdik. Ancak mutlak gerçek şu ki ; Zaman peryodun da ne yazıktır ki geriye gidiş ve hataları telafi etmek olmuyor, olamıyor.

Önümüz yani yakın bir gelecek te ramazan Bayramını yaşıyor olacağız kısmet olursa. Bence en güzel ve en değerli bayram hayatta kalmanız ve sağlıklı bir yaşamı sevdiklerinizle birlikte sıhhatli , sağlıklı nefes alıp vermenizdir.

Çok basit ve detaylara girmeden adeta satır başlarıyla yapmış olduğum açıklamalar her ne kadar sizi tatmin etmemiş olsa bile inanıyorum ki sizlere ve sağlığınıza verdiğim değerden ötürü meramımı anlatabilmişimdir. Özetle hayatta kalmanız , sağlıklı bir hayat sürmeniz kadar güzel ve mutluluk dolu bir bayram be olabilir ki ?

O halde hayatta kalarak , sağlıklı olarak Ramazan bayramına erişmeniz çifte bir bayram olmalı diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve bitimisiz mutluluklarla çifte bayram yaşayarak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.