banner460
banner128

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kazanması üzerine ‘‘topal ördek’’ benzetmesi yapmıştı. AKP Genel Başkanı olarak konuşan Erdoğan, "Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” demişti.

AKP’li Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri, Genel Başkanları Erdoğan’ın bu sözü doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) başkanların yönetimindeki tüm belediyeleri ‘‘topal ördek’ yapmak için yoğun çaba harcıyor.

Ancak topal ördekler maşallah kırkayak gibi; başka genden olan bacakları sorun çıkarsa da çöküp kalmıyor, yola devam ediyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan da boş durmuyor, her fırsatta AKP Genel Başkanı olarak ‘‘topal ördek’’lere ateş ediyor.

Erdoğan son olarak, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda şu sözlerle ateşini yineledi:

‘‘Seçim döneminde atıp tutanların, düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren bizdik, bakın şimdi ne hale geldi. Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik ediyoruz. Çöp dağları ile İstanbul’u teslim aldık, şimdi İstanbul çöp dağları ile adeta bir rezillik. Daha 1.5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle şu anda gündem oluyor…’’

Ne var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olarak ‘‘topal ördek’’lere sıktığı ‘‘saçma’’lar, gövel ördeklere yani kendi belediye başkanlarına isabet etti.

Çünkü büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyeleri toplar. İstanbul’da 39 ilçe belediyesi var ve bunların 24’ü AKP’nin, bir MHP’nin, 14’ü CHP’nin yönetiminde.

Yani İstanbul’da çöp dağları varsa, bu dağların üçte ikisinden merkezi iktidar partileri sorumlu demektir.

Atış mı kötü, kör kurşunun azizliği mi bilmiyorum ama ‘‘topal ördek’’lere sıkıldı, uçup giden gövel ördekler vuruldu…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.