banner460
banner128

Aklı başında hangi insan, yeni doğan bebeğin annesine -üstelik de bu davranışın suç olduğu bilindiği halde- böylesi çirkin saldırılarda bulunur.

Anlaşılır gibi değil.

*

Geçtiğimiz günlerde,  yine çirkin saldırının bir benzeri HDP eski eş başkanlarından şu anda cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş Hanımefendi’ye -sırf Selahattin Demirtaş’ın eşi diye, ki o da bu ülkede Cumhurbaşkanı adayı olmuş, hukukçu bir siyasi yurttaşımızdır- çirkin saldırı yapılmıştı ki asla kabul edilemez.

Yazık!

Sahiden de çok yazık ve çok çirkin.

Bu neyin öfkesi.

Bu şekilde öfkelerini kusanlar sahiden rahatladıklarını mı düşünüyorlar, bilmiyorum?

*

Bir bayana karşı sarf edilen çirkin sözler sonrasında, insan kendini rahatlatırken(!), nasıl olur da karşısındaki insanı üzebilir, anlaşılır gibi değil.

*

Bunu kim yaparsa yapsın!

Hangi ‘Haklı(!)’ gerekçeyle yapmış olursa olsun, asla kabul edilemez ve asla haklı bulunamaz.

*

O, dördüncü çocuğunu dünyaya getirmiş, genç bir anne.

Kimin kızı ya da eşi olursa olsun.

Bir anneye karşı yapılan böylesine çirkin ve yakışıksız saldırılar, asla masum görülemez.

*

Herhangi bir anneye...

Veya herhangi bir kadına...

Veyahut herhangi bir kıza karşı yapılan sözlü, fiziki veya yazılı böylesi yakışıksız davranışları, çirkin ifadeleri, ancak öfke kontrolünü bir türlü yönetemeyen ruh hastaları yapabilir, diye düşünüyorum.

*

Kim bilir nasıl bir psikolojinin sonrasında sağ salim dünyaya getirdiği yavrusunu koklayacak ve onu dünyaya getirmenin, mutluluğunu yaşayacak olan anneye yapılan böylesi çirkin saldırılar, aynı zamanda toplumun hangi psikolojide olduğunun da bir yansıması değil midir?

*

Bu çirkin saldırıyı yapana ya da yapanlara karşı en anlamlı mesajlardan birini CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu paylaşmış.

Erdoğdu mesajında:

“Bir bebeğin dünyaya gelişi gibi duru bir olayın çirkinleştirilmeye çalışılmasını çürümüşlük olarak görüyorum.” demiş.

*

Doğru. Ancak bir o kadar da acı ve düşündürücü bir tespit gibi geliyor bana.

Bu duygularla; Esra Albayrak ve Başak Demirtaş Hanımefendiler nezdinde kadınlara yapılan her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.