banner460
banner128

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, göreve geldiğinden bu yana ikinci kez basının önüne çıktı.  Toplantıda; gündem yaratacak, çok konuşulacak açıklamalar yapıldı. Öncelikle bir bilgi paylaşayım. 10.45 te başlayan toplantıyı 12.10’a kadar takip edebildim. Bir gün önce İlçe Başkanı Berker Esen’i arayarak Başkan Dr. Hasan Akgün’ün Annesinin öğlenleyin kılınacak cenaze törenine katılacağımı bildirmiştim. İzlemediğim bölümü de banttan izledim. Fazla da bir şey kaçırmamışım.

**

Şimdi basın toplantısında CHP’lilerin önce başarılı oldukları bölümlere göz atalım, sonra gözümüze çarpan eksik yönlere dikkat çekelim izninizle.

*

Berker Esen basın toplantısına yanına  İBB Meclis Üyeleri; Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız ve Silivri Belediyesi İmar Komisyonu’nda bulunan Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'yı alarak çıktı.

AK Parti  iktidarı döneminde;  doğalgazı yakmaya, elektriği açmaya, markete- manava gitmeye korktuklarını ifade eden CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, “Hamdolsun simit almaya korkuyoruz. Lafa gelince Almanya bizi kıskanıyor. Habire doğal gaz buluyoruz, ama sanayide doğal gaz kısıtlaması yapılıyor. “derken çok inandırıcıydı ve tam da halkın sorununun ortasından konuşuyordu.  Konuşması boyunca sık sık iktidar uygulamalarını eleştirdi. Her eleştirisinde de haklıydı. 

İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu,  bir soru üzerine çok net ve açık olarak, kısa bir süre önce Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Silivri halkına müjde olarak duyurduğu, Silivri’nin iki yakasını birleştirecek Viyadük Projesine destek verdiler. CHP’li konuşmacıların Silivri’nin faydasına olacağı bilinen bir projeyi Başkan Yılmaz açıkladı diye desteklememek gibi bir duruma düşmemeleri takdir edilecek bir davranıştır kendileri adına. Üstelik üçünün  birden destek vermesi çok daha anlamlı ve artı puan olarak dikkatimizi çekti kendileri adına. 

Basın toplantısında Esen'in bir başka başarılı olduğu alan;  Cumhurbaşkanlığı adaylığı, milletvekilliği adaylıgı, belediye başkan adaylığı ile ilgili İYİ Parti’den aday çıkması yönündeki bir soruya verdiği; ittifakı birleştirici ve dikkatli konuşması oldu. Bu soruları da başarıyla geçti. İ

Fazla uzatmadan gelelim isterseniz  CHP'lilerin eksik ve başarısız kaldığı yanlara. 

İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın CHP’nin seçmenine göz diktiğini belirterek “CHP seçmeni istismar edilecek bir seçmen kitlesi değildir. Neyin ne olduğunu bilen, aklı selim, biat etmeyen bir seçmen kitlesidir.  CHP seçmenini başka seçmen kitleleriyle karıştırmayın. Buradan size ekmek çıkmaz. Herkes ağzından çıkan lafı duymalı, tartmalı. “ dedi. 

Bir süre sonra bir gazeteci arkadaşımız da tam da bu cümlelerini hatırlatacak bir soruyu sordu.

-Siz sadece sandık görevlisi ve avukat tesbit etmekle mi seçime hazırlanıyorsunuz, yoksa karşı tarafın seçmenini de ikna etmeye çalışıyor musunuz?

İlçe Başkanı Berker Esen’in yukardaki cümleleri söyledikten sonra ne yanıt verdiğinin bir önemi var mı?

Siz CHP seçmeni  için “Aklı selim, istismar edilmeyecek bir seçmen, başka seçmen kitlelerine benzemez” diyerek övmeniz bir yanıyla olumlu ama, bir başka yanıyla milyonlarca diğer seçmeni bu karakterlerin karşısında bir yere oturtmanız size hayır denmesi için yeter de artar.. Bir ilçe başkanı bunu nasıl yapar ben bilmem?

*

Berker Esen’in ikinci büyük hatası Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın bağışlarına yönelik verdiği örnekteki cümlelerde ortaya çıktı. Esen, “Bağışlarla övünen başkana bizim dönemimizden bir örnek vereyim. Maksi Mevzi İmar planı yapılırken, muhalefet  o sürecin içine katılarak belediyeye 58 dönüm arazi kazandırılmıştır. Herhangibir al-vere dahil değildir. Bu arazi sayın başkanın aldığı bağışların iki katıdır.”dedi.

Bir Gazeteci sordu.

- ‘Al-ver yok dendi ama ordaki 58 dönüm arazi karşılığında Hamoğlu’nun Rezidans Projesi onaylanmadı mı?

-Buyrun efendim?

Soruya yanıtı veren Süheyl Kırkıcı bu bilgiyi doğrularken Berker Esen’in ‘Hiç bir al-ver yok’ cümlesini de yalanlamış oldu. Düşünsenize iki dakika önce ileri sürdeğiniz bir sav, sizin meclis üyeniz tarafından yalanlanıyor. 

“Hiç bir bağış karşılıksız olmaz. Kimse melek değil. Ne veren ne alan? Hüseyin Turan da,  Özcan Işıklar da,  Volkan Yılmaz da,  Ben de. Ben de bağış yapacaksam karşılık beklerim."

O işletme sahibinin yerinde İBB tarafından  1/5000 lik plan yapılmıştı. Enerji santralı, ticaret alanları var  rezidans var planın içinde. Ne almışsa İBB’den almıştı.  Ancak uygulama imar planının Silivri Belediyesi’nce yapılması  gerekiyordu. Plan bazında bir değişikliğin sosyal adaleti sağlamayacağı düşüncesi ile 18 madde uygulanmasını düşünüldü. O da zaman alacaktı. Talebi oydu. Beni bekletmeyin. Çok ciddi bir hizmete gireceğim demişti..Ak Parti Grup başkanıydı Metin Karakaş ile paylaşıldı. Sonra onların ekibiyle paylaşıldı. Metin bey dedi ki, bize bir Lise sözü var onu yaptıralım dedi. Biz de dedik ki bu şahis Silivri’ye hizmet ediyor ama Silivri’den de çok şey aldığı ortada. Biz daha fazlasını isteyelim dedik. 58 dönümlük araziyi bize bağışlayacağı durumuna gelindi. O plan o şekliyle yapıldı. Biz ona burdan bir şey vermedik.”

Verilmedi ama 58 dönümlük arazi de bir hizmetin karşılığı yani. Hiç bir al-ver yok’ cümlesi doğru bir yorum değil.

*

Demek ki neymiş, ‘Herkese her taraftan bilgi gelebilirmiş ama gazeteciye de bilgi gelirmiş, ya da bir gazeteci de çıkıp bir şeyleri’ hatırlarmış.

Sonra, CHP  İlçe Başkanı Berker Esen'in, ‘Bize bilgi geliyor. Duyumlar geliyor. Halk konuşuyor sokakta’ gibi cümlelerle  konuşmasını pek doğru söylem olarak yorumlamak mümkün değil. İlçe Başkanının duyumlarla konuşması, savunduğu gerçek doğruların doğruluğunu bile sorgulatır. Halk her şeyi konuşur. Sokakta herkes için neler neler söylenir. Başkan Esen zaten kendisi de söylüyor bir kaç satır sonra. “ Bunlar duyum. Araştıracağız, belgelendireceğiz. Kamuoyuna açıklayacağız.”. Tamam  güzel de bu cümleler, ya eksik çıkarsa, ya yanlış çıkarsa, biz duyum alarak başkanı uyarmıştık ama eksikmiş mi diyeceksiniz. Bence bu da doğru değil.

**

Süheyl Kırkıcı’yı tebrik ediyorum. Bu kadar net ve açık bir şekilde konuştuğu için. Doğal olarak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı da daha şeffaf olmaya davet etti. Aynı daveti, bir şey alınan verilen yok diyen Berker Esen de yaptı. ‘Sizler soruyorsunuz biz şeffaf şekilde yanıtlıyoruz. Umarım Belediye başkanı da bu şekilde şeffaf olarak işleri gerçekleştirir.”. O konunun yanıtı da Belediye Başkanı Volkan Yılmaz versin. 

**

Basın toplantısının en başarılı ismi olarak Melih Yıldız dikkat çekti diyebilirim. Her sözünü epeyce tartarak konuştu. Halk Ekmek konusundaki bilgilendirmesi, Silivri’ye yapılacak viyadüke ilk desteği açıklayan konuşmacı olması. Metro konusu.  Konuşma sürecinde gayet sakin olması. Başarılıydı Yıldız. Silivri Meclisinde gerildiğinde sükunetini korumasının çok faydalı olacağı net bir şekilde ortaya çıkıyor.  Süheyl Kırkıcı’da başarı çizelgesinde üst düzeydeydi. Özellikle 58 dönümlük arazi ile ilgili, Emniyetin yeri ile ilgili açıklamalarındaki aydınlatıcı ve eksiksiz bilgi paylaşımı yine kanal istanbul’a neden karşı olduklarını ifade ederken ortaya koyduğu ‘Bilim insanları dışlandı, konuşulmadı tartışılmadı, bunun için karşıyız’ yorumlarına katılmamak mümkün mü?

Neyse fazla uzatmayalım. Silivri Belediyesi’ne yönelik eleştiriler haberimizde yer alıyor. Bu basın toplantısı mutlak çok konuşulur. İçerik olarak, çok konuşulacak bir basın toplantısı idi. Muhtemelen CHP’lilerin açıklamalarına yanıtlar gelecektir.

Silivri’de de, Türkiye’de de siyaset ısınıyor. Daha çok konuşacağız. Konuşmasına dikkat eden, çelişkiye düşmeyen, süreci; tarafsız, adil, şeffaf bir şekilde yürüten, hatalarını eksikliklerini kabul edebilen, eleştiriye tahammül gösteren kazanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.