banner460
banner128

Dünya ve ülkemiz pandeminin pençesinde hayat mücadelesi verirken, bu süreçte bazı kurumlar ön plana çıkıyor,  bazılarının ise ortalıkta esamesi okunmuyor.

Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri bu süreçte en ön plana çıkan kurumlar olarak dikkat çekiyor. Çapa Tıp Fakültesi virüse Türkiye’de ilk tanının konduğu hastane.  Tanıyı koyan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu süreçte hayatını kaybetti. Ardından yine hocaların hocası Prof. Murat Dilmener de coronadan yaşamını kaybedenler arasına katıldı. Işıklarda uyusunlar..Kaç doktorun kaç hemşirenin enfekte olduğunu ise bilmiyoruz.

Bu hastaneler daha bir kaç yıl önce ikamet yerleri nedeniyle sorunlar yaşanmıştı. Çapa Tıp Fakültesi’nin binaları bir kaç deprem atlatmış bazı binaları sıkıntıla hale gelmiş bir hastane.  Türkiye’nin dört bir  yanında onbinlerce devasa konutlar yapılırken Türkiye’nin en gözde iki sağlık kuruluşunun yerleşkelerinin yenilenmemesi, gereken ilginin gösterilmemesi maalesef ne kadar yanlış yapıldığını da gözler önüne seriyor. Cerrahpaşa’da belli bir yenileme yapıldığına dikkat çekelim ancak Çapa yerli yerinde sayıyor.

Amerika’da ve bazı Avrupa ülkelerinde corona oldukça fazla can kaybına yol açıyor. Türkiye onlara göre biraz daha derli toplu. Bunda hiç değilse sağlıkta devlet kurumlarının özelleştirme dışında kalabilmiş olmasının rolü büyük.  Türkiye Cumhuriye Devleti’nin yaptırdığı devlet kurumları bugün virüse karşı mücadelede en ön planda. Özel hastanelerin kusura bakmasınlar ama aynı başarıyı gösterdiğine ilişkin bir bilgi biz edinemedik.

Yıllardır bu ülkede insanlar özellikle  kamusal bazı hizmetlerde özelleştirmeye karşı seslerini çok yükselttiler ama onları dinleyen olmadı. İktidarlar liberalizasyon ışığında sürekli devletin elinde ne var ne yok sattılar. Eğitim-Sağlık-Haberleşme gibi sektörlerinde özelleştirmenin sakıncaları sürekli gündeme getirildi. Ama dinleyen olmadı. Allahtan sağlıkta ve eğitimde gerekli ilgiyi görmeseler de bir çok devlet kurumu henüz dimdik ayakta.

Farkındayız artık. Yollara, betona, silaha yatırılan paranın hiç bir faydasının olmadığını görüyoruz. Eğitim-Sağlık dışında yapılan yatırımların harcamaların biraz daha gözden geçirilmesi gerektiği ortaya çıkmış bulunuyor. 

Corona ortaya çıktı her şeyin başı önce sağlık, sonra tarım ardından eğitim. Gerisi de önemlidir ama önde saydıklarımızın yanında lafı güzaf.

Coronadan sonra devletimizde umarım coronanın verdiği bu dersten faydalanmış olur. Hepinize sağlıklı günler..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.