banner460
banner128

29 Mart 2019 Yerel seçimlerinin ardından üçüncü yılı geride bırakırken, ‘Çoğu gitti azı kaldı’ başlığıyla bazı yerel yönetimlere ilişkin yaptığımız değerlendirmelerde, bugün Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’ın çalışmalarına yer vermek istiyoruz.

Çatalca’nın Merkezinde önemli projeler

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner AK Partili. Bu nedenle de merkezi hükümetle ilişkisi doğal olarak çok iyi. Bir ayağı Ankara’da gibi. İstanbul’un batı yakasında merkezi hükümetten en çok yatırım desteği alan belediye olarak dikkat çekiyor. Özellikle Şehircilik ve Altyapı Bakanlığı ve ona bağlı TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlar bu konularda başı çeken kurumlar.

Başkan Üner, şehrin merkezini tamamen yeni bir çehreye kavuşturan Millet Bahçesi ve Meydan Projesini nerdeyse tamamlamak üzere.  Proje kapsamında bir de katlı otopark yapılıyor. Tabi ki TOKİ vasıtasıyla. Proje ilçenin çehresine değiştirecek. Yine Çatalca Merkezde bulunan Kaymakamlık binası da yenilendi. Tabi ki bu merkezi hükümetin desteğiyle oldu.

İlçede çok sayıda spor tesisi, yüzme havuzu, spor sahası yapılıyor. Bunlarda da Gençlik ve Spor Bakanlığının katkısı büyük.

Roman Mahallesi’nde kentsel dönüşüm

Ve yepyeni bir proje daha gündeme geliyor. İlçede Romanların büyük çoğunlukta yaşadığı ve Manisa Bayırı denilen bölgede kentsel dönüşüm için önemli adımlar atılıyor. Tabi ki orda da TOKİ devrede. Merkezi hükümet yapıyor, Çatalca Belediyesi yatırımların keyfini çıkarıyor. Elbette Mesut Üner bu yatırımların gerçekleşmesinde en önemli rolü oynuyor.  Sen- ben olsak..ıııhh! Zırnık gelmezdi!

İlçeye üniversite geliyor

Ve yine Mesut Üner, ilçede bugüne kadar olmayan bir şeyi yaptı. Florance Nıgtıngale Üniversitesi ile anlaşarak ilçeye ilk üniversitenin gelmesinin yolunu açtı. Bu da ilçe açısından tarihi bir öneme sahip proje oluyor. Umarız tez zamanda tamamlanır.

Üner fırıncılığa başladı

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in son icraatlarından biri halk için bedava ekmek üretmeye başladı. Bunun için fırın kurdu Başkan Üner. İnanın iyi yaptı. Çok gerçekten de çok sayıda vatandaş merkezi iktidarları sayesinde yoksullukla savaşıyor. Umarım Sayın Başkan şu yüksek faturalar konusunda da, işsizlik konusunda da bir takım projeler üretir.

Üner’e zorlu muhalefet

Çatalca Belediye Başkanı bu önemli icraatları yaparken önemli eleştirilerde alıyor.

Başkan Mesut Üner’in  tuhaf bir yok sayma, ötekileştirme taktiği var. Halkla ilişkileri-basın ile ilişkileri  iyi denemez. Bu benim tesbitim.

Öte yandan; özellikle belirtmek gerekiyor ki, CHP İlçe Başkanı Mehmet Çoban, bölgede  yerel yönetime  yönelik en ciddi eleştirileri yapan ilçe başkanı olarak dikkat çekiyor. Belgeliyor, fotoğraflıyor ve ardından paylaşım yapıp başkan Üner’e sorular soruyor.

Tabiki belediye çalışanları da yatırım yapacak, konut sahibi olacak. Bu konudaki girişimleri ve çabaları da doğal. Ancak bunları yaparken, soru işaretleri olmayacak. Kimden ne isteniyorsa, ruhsat, belge, harç, izin gibi hepsini yapmaları gerekiyor.

CHP’li Başkan Çoban sordu.

-Zabıta Müdürü ve Özel Kalem Müdürü’nün yaptığı yerler yasal mı? Ruhsatlı mı? Bunlar nasıl oldu?

Bunları yanıt verilmesi gerekiyor. Biz bugüne kadar Sayın Mesut Üner’in bir yanıt verdiğini görmedik.

Ve ilçede başka kaçak yapılaşmalar, bu konudaki girişimler.. Bunlar soruldu. Bunlara da bir yanıt verildiğine şahit olmadık.

Başkan Çoban'a göre Çatalca'da;  "Üner Mesut" ama Çatalcalı mesut değil. 

Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Çatalca şimdilik buradan böyle gözüküyor diyelim ve şimdilik noktayı koyalım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.