banner460
banner128

Donald Trump ABD Başkanı seçildikten sonra henüz koltuğuna bile oturmamışken Dünya’ya çok renkli sahneler yaşatacak demiştim bir köşe yazımda. Nitekim beni yanıltmadı. Dünya’yı allak bullak etti.

Amerikalılar zaman zaman sokağa çıktılar kitleler halinde dengesiz ve olumsuz kararları , demeçlerinden ötürü. İlk basına çattı ve basını karşısına aldı halen de basınla arası yok.Daha sonra her ne nedense kayıtsız şartsız her konuda İsrail’in yanında yer aldı. Olup bitenleri hepimiz izledik özellikle de Kudüs İsrail’in başkentidir dediğinde yer yerinden oynadı oynamasına ama adam tasmalı ve zincir İsrail’in elinde.Şu an tam anlamıyla her ne kadar gerçek nedenlerini net olarak bilmiyorsak da zaman ve tarih zamanla mutlaka bunu net olarak ve belgelerle ortaya çıkaracaktır.Şimdi ki tezlerimiz ancak ihtimallerden ibarettir.

Trump, emlakçı kökenli olduğundan pazarlama ve satış yönü,ruhu zaman zaman kabarıyor.Yalaka ve dalkavukları olan Araplara Suudilere yüz milyar dolarlar karşılığında emri vaki silah satıyor.Hepimiz Suudilerin çok zengin ve kalkınmış olduğunu sanırız.Oysa o şatafatlı ülkede bile ne çok da fakirler ezinler var bu da sazın başka bir teli.

Yine Bay Trump kuzey Kore ile didişti halen ne ? konumda olduklarını bilemiyoruz net olarak.Ama ortalığı karıştırdığını skandal üstüne skandallar yarattığını Dünya kamu oyu biliyor görüyor.

Şimdilerde görevden alınması söz konusu ama görevden alınırsa en çok İsrail negatif etkilenir ve tasmalısını kaybeder bu da İsrail’in işine hiç gelmez.Ancak her ne kadar USA olarak bilinse de Amerika Birleşik Devleti aslında görünmez ve gizli özne olan İsrail tarafından yönetildiğini aklıselim düşünenler bunu çok iyi bilirler.

Suriye,Irak,Libya,Yemen ve daha da başka ülkelerin iç savaşa girmelerinde aktif rol alan ve o ülkeleri karıştıran bu ABD politikaları ile Başkanları hiç bir zaman iki yakaları bir araya gelmiyor gelmeyecek de.

Onun için diyorum ki Çanlar bu kez Trump için çalıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.