banner460
banner128

Günlük, güneşlik bahar tadında bir sabahtan herkese merhaba. Baharmı geldi nedir?

-“Bunca kardan kıştan sonra, yaşanan bunca sıkıntıdan sonra gelsin artık” dedidiğinizi duyar gibiyim. Evet gelsin. Bende çok özledim. Şafak güneşi eksik olmasın pencerenizden, ömrünüz hep bahar görsün.  Neyse baharı yazarız.  O konu geniş biliyorsunuz.   

Ne demişti Nazım Hikmet: 

‘Unut yaşını,

Koru kendini bitten bir de bahar akşamlarından.”

Bu hafta geçen haftadan kalan iki gelişmeye kısaca değinmek istiyorum.

Birincisi son yazımıza , Büyükçekmece Belediyesi’nden gelen bir açıklama var, ikincisi de Avcılar Belediyesi’nen organizasyonunda yaşanan değişiklik.

*

Büyükçekmece Belediyesi ‘Belediyenin son üç yılki icraatlarıyla ilgili yaptığımız’değerlendirme yazısına bir açıklama gönderdi. Biz ilgili yazımızda Büyükçekmece Belediyemizin yaptığı önemli çalışmaları hatırlatmış, eksik kaldığını özlemlediğimiz, düşündüğümüz icraatlarıyla ilgili de düşüncelerimizi ifade etmiştik. ( Okumamış olupta merak eden olursa bundan önceki 'Akgün'ün yükü herkesten ağır'başlıklı yazıya bakabilir)  İletilen bilgiye göre Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün,  onlardan birinde bizim eksik bilgi sahibi olduğumuzu belirterek açıklama göndertmiş. Sayın Başkan Akgün’e yazımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Belediyenin bir grafik olarak gönderdiği 2020 ile 2021 yılında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce vatandaşa yapılan katkıları sizlere sunuyorum. Büyükçekmece Belediyesi vatandaşa yönelik sosyal hizmetlerin-desteklerin geçen yıllara göre eksilmediğini pandemi koşullarına rağmen bu desteklerin sürdüğünü ifade ediyor.

Pandemi koşulları, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, her gün ardı arkası kesilmeyen zamlar vatandaşı, dargelirliyi yedi bitirdi. Ne huzur kaldı, nu umut.  Bir çok insan yardıma muhtaç hale geldi. Belediyelerimizin şu önümüzdeki iki yıl; başlamış ve zorunlu olanlar dışında yatırım yapmamasını bile isterim. İnsanlarımızın büyük çoğunluğunun; ne yeni parklara,  ne yeni kaldrırımlara bakacak hali kalmamış. Millet ucuz ekmek kuyruklarında. Yağ kuyruklarında. Şeker kuyruklarında. Hepsi CeHaPe’nin yüzünden!

Sattı şeker fabrikalarını, bitirdi tarımı oldu böyle.!

Belediyelerimiz özellikle böylesi dönemlerde vatandaşa ne kadar destek olabilirse, bu konudaki çalışmaları ne kadar organize edebilirse o kadar faydalı olabilecek gibi.

*

Avcılar Belediye Başkanı Sayın Turan Hançerli, belediyenin organizasyon şemasını yeniden düzenledi. Başkan Yardımcılarının görev alanları yeniden belirlendi. O şemayı sizlerle paylaşmak isterim. Vatandaş hangi konuda hangi başkan yardımcısına başvuracak, kim neden sorumlu bir de buradan görsün istedim.

Tabi değişiklikler konusunda kimi görüşler de kamuoyuna yansımadı değil.

Önemli bir kaç değişiklik var evet.

-Başkan Yardımcısı Tuna Yüksel Özcan’a; hem imar şehircilik, hem kentsel dönüşüm hem de plan ve proje müdürlükleri bağlanmış. Sayın Tuna Yüksel’in omuzlarına bayağı iş düşmüş. Anlaşılan epey bir yorulacak.

-İkinci önemli görevlendirmeler Başkan Yardımcısı Zeynel Suna ile ilgili yapılmış. Suna’ya da; zabıta, ruhsat denetim ve çevre koruma kontrol gibi üç önemli müdürlük bağlanmış. Suna uzun yıllar Mali İşler konusunda yetkili olmuştu.  Şimdi zabıta ve ruhsat denetim gibi iki önemli müdürlükten sorumlu hale gelmiş. Çevre kontrol da aslında önemli bir müdürlük. Üstüne üstlük Suna, aynı zamanda bir yandan başkan yardımcılığını sürdürürken bizzat zabıta müdürlüğünü de yürütecek. Hançerli anlaşılan “Zeynel başkan siz üç yıldır biraz dinlendiniz gibi, şimdi biraz yorulma zamanı’ demiş gibi. Zeynel Suna, belediyecilikte oldukça deneyimli bir isim. Görevini de layıkıyla yapacaktır diye düşünüyoruz. 

-Üçüncü dikkat çeken nokta Sayın Soydan Alkan. Soydan bey, yeni şemaya göre; Başkan Yardımcısı olarak bir yandan da Özel Kalem Müdürlüğünü vekatelen yürütecek. Böyle bir duruma ilk defa şahit oldum. Biz tanımadığımız için yorum yapmayacağız ama şemadan anlaşıldığı kadarıyla Soydan bey önemli bir isim.  Kendisine; fen işleri, park bahçeler ve temizlik işleri bağlanmış. İnsan icraatta görünür. Sayın Alkan'a yeni görevler hayırlı olsun diyelim. 

-Dördüncü dikkat çeken ise Başkan Yardımcısı Bülent Zeren ile ilgili tasarruf. Şemaya göre Zeren’e; sağlık, destek ve ulaşım hizmetleri bağlanmış. Bülent Zeren son üç yılda, yani Turan Hançerli dönemi başladıktan sonra Avcılar Belediyesi’nde en önemli sorumlulukları üstlenmiş bir isim. Çok ta yoğun çalıştığı biliniyor.  Muhtemelen Hançerli, ‘Bülent seni bayağı yorduk arkadaş. Sen az biraz soluklanmayı hak ettin’ demiş gibi. Buradan bakınca yeni görevlendirmeler böyle gözüküyor. Aksi durum Zeren'e haksızlık olur diye düşünüyorum. 

-Beşincisi. Evet az daha unutuyordum. Bu bizimle ilgili. Basın ve Halkla İlişkilerden Başkan Yardımcısı Ender Balaban sorumlu. Avcılar Belediyesi'nin basınla ilişkileri üç yıldır sorunlu. Hançerli geldiğinden bu yana bu konuda bir ilerleme kaydedilemedi. Geçtiğimiz yıl biterken yapılan bir basın toplantısında Hançerli, 'Önemli sorunları aşmak istediklerini bunları aştıklarını bu yılda yaşanan diğer sorunları çözeceklerini' söylemişti. Başkan Yardımcısı Balaban bu konuda neler yapabilecek bizde bekliyoruz. 

*

Hayat devam ediyor. Bahar dedim başlarken.  Ömrünüz bahar görsün.  Baharı ayrıca yazarız heralde. Güzel bir hafta olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.