banner460
banner128

Zaten içinde bulunan derin ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle çok zor koşullarda ayakta durmakta fazlasıyla zorluklarlarla mücadele eden ,  yayın hayatını devam etmeye çalışan ülke genelinde mevcut  olan yerel basın adeta yoğun bakımdaydı.

Bu yetmiyormuş gibi iktidar tarafından çıkarılan bu tasarruf genelgesinin önü arkası araştırılmadan hayata geçirilmesi yerel basını adeta yerle bir edecek bir karar olmaktan öteye geçmiyor. Bizler mutlaka duyarlı olup yerel basına koşulsuz ve ciddi destekler sağlamalıyız.

Yerel basının batması demek aynı zamanda işsizler ordusuna on binlerce işçi , emekçinin katılmış olması demek olacak.

Yerel basına gelinceye kadar tasarruf yapılacak onca fantazi harcamalar , giderler varken bu konuda mikro bazda tasarruf düşünülmezken , bir nevi tedbirler alınmıyorken “gazetelerin abonelerinde kısıtlamaya” gidilmesinin istenmesi anlaşılır bir şey değil. Basınla veya gazetecelikle ilgisi , bilgisi bile olmayan ; adeta doğan görünümlü şahin örneğinde olduğu gibi bir takım bay/bayan gazeteci görünümlülerin aldıkları maaşlar ve oldukça yüksek gelirlerinden yapılmış olsaydı bu tasarruflar alkışlardık mevcut iktidarı.

Geleceğini ve hayatını ortaya koyarak çıkarttıkları bu yerel basınla yaşamını sürdüren  binlerce yazar , çizer ve basında çalışmakta olan elemanların yerel basına olan maliyetleri , ödenen sigorta pirimleri ve görünmeyen diğer giderlerini bile karşılamakta zorlanan  yerel basının aleyhine olan bu karar hiç de adil değil ve mutlaka tekrar gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.Bir kaç yerel gazetede köşe yazan bendeniz asla ücret almadığım gibi yük olmamaya çalışan bir köşe yazarıyım.

Halkın objektif ve net haber hakkı alma konusunda büyük özveriyle çaba gösteren  yerel basına destek beklerken böyle bir kararla daha da zor durum yaratılmamalıydı.

Tekrar ediyorum ve üzülerek yazıyorum bu gidişle , bu genelgeyle yerel basın batar. Batmasının götürüsü çok ancak getirisi hiç yok. Sadece işsizlik trend’i artacak ve binlerce vatandaşlarımız işsiz kalacaklar. Her iiktidar iktidarını devam ettirmek ister.

Eğer tasarruf yapılacaksa ; yazmaya çalışsam burdan Ankaraya kadar yol olacak nitelikte tasarruf edilmesi gereken giderler ve fantazi denilecek kadar israflar var. Keşke bu genelge onlara yönelik olabilseydi.Detaylandırmasam bile tüm kamu oyu bu realiteyi çok iyi biliyor ve görüyor. Yorum ve karar kamu oyunun olmalı.

Yaklaşmakta olan Kurban bayramınızı kutlar ; Nice bayramlara sağlıklı ve mutlu olarak erişmeniz dua ve dileklerimle değerli okur. Bayramlar bile buruk değilde bayram tadında olmalı hepimiz için ve herkes için. Hayırlı bayramlar…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.