banner460
banner128

Mevcut iktidar seçim meydanlarında defalarca şeffaf olacağız ,ileri demokrasiyi uygulayacağız ve Dünya da kalkınmış ilk on ekonominin içinde olacağız bu ve buna benzer pembe tablolar çizerek akla hayale gelmeyecek vaatlerde bulunmuştu.Adil olacağız yoksulluk yolsuzluk v.s slogan ve kulağa hoş gelen söylem ve demeçlerle yola çıkıyorlardı.

Peki şeffaf oldular mı ? İleri demokrasiye geçtiler mi ? Dünyanın kalkınmış ilk on ekonominin içinde yer aldılar mı ? Yoksulluk ve yolsuzluklarla uğraştılar mı ? bu ve buna benzer vaatlerinin hangilerini demiyorum ? hangisini yerine getirdiler ? Çoğuldan tekile indirgeyerek soruyorum bilen gören ve yaşayan var mı ? yerine getirdikleri o vaatleri,vaadi var da biz mi ? göremiyor yaşayamıyoruz.

Aksine sarayda bir çok dalda güya bilim adamı veya mesleklerinin zirvesinde gösterilen ve saraya danışman başdanışman olarak alınan o vatandaşlar ne iş yapıyorlar ? Maaşları ve mal varlıkları ne ? Bilen var mı ?

İktidar hiç bir zaman iktisadi davranmamış hep harcamış israf etmiş halen de bu davranıştan vazgeçmiş değiller.Şeffaf davranmadıkları için neler  olup bitiyor milli irade zamanında farkına varmıyor.Zira kamuoyuna sordukları açıkladıkları da yok.Ancak aylar sonra muhalif tv.lerden yahut CHP lideri  sn.Kemal Kılıçdaroğlunun açıklamalarıyla öğrenebiliyoruz olup bitenleri.

Krizi andıkları itiraf ettikleri de yok.  Bunlar dış güçlerin oyunu deyip geçiştiriyorlar..Bir müddet inandılar kendisine ancak zamanla inananlar da bu krizden fazlasıyla negatif etkilenip artık inanmamaya ve gerçeği kabullenmek zorunda kaldılar.

Bu kirize kendileri soktu ülkemizi.Aşırı israfçı politikaları.Yandaşlarını zengin etme pahasına olur olmaz ihaleler ürettiler ve maliyetinin çok çok üstünde ödemeler yaptılar gerçek nedenini zaman tüm belge ve bilgileri mutlaka netleştirecek.Yanlış dış politika icraatları ve alınması gereken önemli ve acil önlemleri zamanında almadılar.Sadece oy avcılığı yaptılar.Tüm gerçekleri olup bitenleri kamuoyundan özenle gizlediler.Adeta krize çanak tuttular ve krizi davet ettiler.Enflasiyon rakamlarıyla bile oynayarak müdahale ederek gerçeği gizlediler.

Dikkat edilirse ipin ucunu kaçırdılar hatta aralarından eski arkadaşları Başbakan ve bakanlar bile koptu kendilerinden şimdi yeni parti kuruyorlar.Sn.Erdoğan’ın tüm karşı çıkmasına ve caydırmaya çalışmasına rağmen.Zincirden birkaç halka kopunca artık zincir görevini yapmamaya ve deformasyona uğramaya başlar zaten Akp’de an itibariyle bu konumda.Bilmeyen görmeyen yok.

Krizi kendileri yarattı.Ama kendileri bu krizin içinden kolay kolay çıkabilecek güç ve bilgide değiller. Bir Bulgar atasözüyle bitiriyorum.Kişinin kendine yapmış olduğu kötülüğü bir köy gelse yapamaz.

Ülkemiz ve milletimiz için yine ümitvar olup ; önümüze gelecek erken veya zamanında yapılacak Genel seçimler için yapılacak ilk ve en önemli davranış bu metal yorgunları olan Siyasi partiyi ve ilgililerini seçim ile göndermek olmalı.

 

                    AAAAA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.