banner460
banner128

Merhaba… Dijital Dünlük’ün ilk yazısına da bu kelimeyle başlamıştım ve günlük tuttuğumu yazmıştım. 30 yılı geçmiştir. Her günlüğün sonunda, o yılı değerlendiren bir bilanço sayfası açıyorum kendime… Olumlu, olumsuz neler olmuş hayatımda, hayatımızda diye… Bu yılki değerlendirmede dikkatimi çekti de kendime fena yatırım yapmamışım:)

* İlk olarak 2019’da başladığım ikinci üniversiteden diplomamı aldım. Amacım o diplomayla iş aramak değildi zaten. Sadece kendime yeni bilgiler kazandırmak istemiştim. Okuduklarımın çoğunu unutsam da, ilgimi çeken ve hiç unutmayacaklarım yeter sanırım bana…

* Sonra bol bol yazdım. Dijital Dünlük’te güncel olaylara kendi bakış açımı yazdım, Ters Dergi’de “bakış aşısı” köşesinde hem hikayelerimi, hem beni etkileyen olayları… “Bakış Aşısı”nı bir süredir yazmayı bırakmıştım. Belki yeni yılda oraya yeni ve farklı bir “bakış aşısı”yla dönerim.

* Yazarlık Atölyesi’ne katıldım. Bahar Kaya sayesinde, yazıyla ilgili bildiklerimin yanına “yeni ufuklar açacak” bilgiler ekledim. İlham perilerim de sevdi bu atölye işini… O sayede yazdıklarım da çoğaldı. Mutlu oldum.

* İstediğim sayıda olmasa da bol bol okudum. Bu yılın 36’ncı kitabını dün bitirdim. Hepsi hayal gücümü besledi. Depresyonun kıyısında gezdiğim günlerde beni uçurumun kenarından aldı. Yeni yılda okumak istediğim kitapların listesi şimdiden hazır. İnşallah o liste daha da artar.

* Görme engelliler için kitap seslendirme gönüllüsü oldum. Bir kitabı seslendirdim, teslim ettim. Yeni yılda inşallah yenileri için de başvuracağım. Bir lise öğrencisiyle de test kitabı okuma gönüllüsü olarak derslere başladım. İnşallah yeni yılda da aynı hevesle devam ederiz.

* Ne yazık ki, dostum sandığım ama bana değer vermediğini fark ettiğim iki isimle yollarımı ayırdım. En güzel dileklerimle uğurladım onları zihnimden ve kalbimden. Bana verdikleri “duygusal” dersler için teşekkür ettim. Yolları açık olsun.

* 2022’den beklentim yok. Getirmese de bir şey götürmesin yeter. Belki sadece kalplere iyilik getirsin isterim. Kötülükte ısrar edenler için ise kendi kinlerinde boğulmalarını, kısacası ‘sadece’ kendi başlarını yemelerini… Başkalarına zarar vermeden geçip gitsinler bu dünyadan…

İşte böyle… 2021’in benim için özeti buydu. Ya sizin için nasıl geçti?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Naki 2 yıl önce

Selamlar sevgiler