banner460
banner128

İnsanoğlu’nun yaşaması için en temel ihtiyaç maddelerinin başında ; gıda, su ve temiz hava geliyor. Ne yazık ki; artan nüfus, toplumların enerji ihtiyaçları ve bilinçsiz politikalar yüzünden her üçünde de bir çok ülkede sorun yaşanıyor. Gıdalar azalıyor, genleriyle oynanıyor. GDO’lu besinler insan sağlığını tehdit eder boyutta.  Hava , su kirleniyor. Kullanılabilecek temiz su kaynakları giderek azalıyor.  İnsanlığı ciddi sorunlar bekliyor.  Türkiye’de bu gelişmelerden nasibini fazlasıyla alıyor.

Bu çerçevede özellikle tarımsal gıda ürünleri konusunda son yıllarda toplumda bir duyarlılık gelişmeye başladı.  Bilim adamları, bazı duyarlı yazarlar ve siyasetçiler ile kamu yöneticileri beklenen tehlikeye karş; bir yandan toplumu uyarırken diğer yandan da kendi olanakları ölçüsünde adımlar atmaya başladı.  Belediyelerimizin kentlerde özellikle kent çevresi tarım konusunda bir çaba içinde olduğu dikkatlerden kaçmazken, kırsalda ise yine tarımsal üretim konusunda farklı uygulamaları görmek mümkün oluyor. Bu konuda bazı belediyelerimiz; sağlıklı tohum elde edilmesi, verimli tarım yapılması konusunda örnek çalışmalar başlatıp uygulamalı olarak duruma müdahil oluyor. Kim olursa olsun, hangi partiden ya da siyasi düşünceden olursa olsun toplum yararına olumlu çabalar içinde olan kurum ve kişilerin bu çabalarına  destek olmak gerekiyor.

Bugün TKP’li Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Ovacık’ta yaptığının bir benzerini İstanbul’da MHP’li Volkan Yılmaz yapıyor.. Arguvan’da CHP’li Mehmet Kızıldaş tarlalarda; buğday- nohut üretirken,  Büyükçekmece’de Hasan Akgün bir yılı ‘Tarım yılı’ ilan edip ilçesinde özel bir alanda tarımsal ürünler yetiştirme çabası yürütüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar zamanında temeli atılan  TÜRAM (Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi)  bugün MHP’li Volkan Yılmaz tarafından daha aktif hale getirilmiş görünüyor. Silivri Belediyesi en son bu çerçevede arıcılık faaliyetini de devreye sokarak 450 kilo saf doğal bal elde etmiş bulunuyor. Edindiğimiz bilgiye göre de bu bal ile ilgili haberler medya da yer alır almaz oldukça bir talep oluşmuş.. Satışlar artmış. Muhtemel ki talebe yetişemediler ve elde de bal tükenmiş olmalı. Bal gibi ürün üretirsen talep te patlar tabi.

Ovacık’ta Komünist Başkan Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Ovacık nohutlarını marka haline getirdiğini biliyoruz. Buradan elde gelir elde ederek öğrencilere burs verdiği de kamuoyuna yansıdı. Şimdi benzerini benimde memleketim olan Arguvan ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı  Mehmet Kızıldaş yapıyor. Kızıldaş, bir-kaç yıldır organik tarım konusunu gündemine almışve bir hayli de mesafe almış.    Kaliteli bugday ekip biçerek, bulgur elde ediyor.  Ayrıca nohut ekiliyor ..  Kuşkusuz ülke düzeyinde farklı belediyeler çok daha farklı güzel işler yapıyorlardır. Bizim şu anda fazla araştırmadan masamızda bulunan bilgiler bunlar.. Diğer çaba harcayanlara da teşekkürler..

CHP’li, MHP’li, TKP’li ..

Farketmiyor. Hepsi de bu vatanan evlatları.. Üçü de gayet iyiniyetle bu ülkenin topraklarına sahip çıkıp örnek olmaya çalışıyorlar. Toplumun gelişmesine yönelik farklı siyasi düşünceleri ve yönelimleri olsa da aklın yolu bir.. Sorun buysa çözüm belli. Bu çözüme katkı sunan bu başkanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.  Maçoğlu’nun,  Kızıldaş’ın, Yılmaz’ın, çabalarını ödünsüz devam etmelerini rica ediyoruz.

Özetle;  Hacı Bektaş-ı Veli ne demişti.. " Dili, dini, rengi ne olursa olsun.. İyiler iyidir.." Siyasi düşünce fark etmiyor. Ne olursa olsun..İyi şeyler yapmak isteyen yapıyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.