banner460
banner128

Yandaş tv kanalları AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı  Sayın Erdoğan’a ; “Sn.Başkanımız” diye hitap ederek yalakalık yapıyorlar.Diğer kanallar da Cumhurbaşkanı Erdoğan diye söz ediyorlar.

 

 Sayısını bilemediğimiz danışmanı, yardımcısı olan sayın Cumhurbaşkanının Kendisinin demeç ve siyasi söylemleriyle halkı kutuplaştırdığını ve ülkemiz adına bunun sonuçlarının hiç de iyiye gitmediği konusunda onu uyarmıyorlar.Her dediğini onaylayıp sadece başlarını mı sallıyorlar. Ne iş yapıyorlar. Salla başı al maaşı mı?

Ülke bu bir garip başkanlık sistemine geçmeden önce bürokrasiden ve zaman kaybından yakınıyordu.Beni başkan yapın yani başkanlık sistemine geçildiğinde ülkeyi adeta olumlu ve kalkınmışlık konusunda adeta zirveye çıkaracağını uçuracağı mealinde demeç ve söylemlerini hiç kimse unutmadı.

Yine bir şekilde bu garip başkanlık sisteminde halkın yaşadıkları ve ekonomik kriz olarak içinde bulundukları bu pahalı hayat koşullarını da hiçkimselerin unutmayacağını düşünüyorum.

Sarayda veya diğer adıyla külliyede yaşayıp kendisine danışman,başdanışman olarak seçtiklerinin başarılı olduklarını malesef göremiyoruz.Diyeceksiniz ki nasıl ve neden ? Ülkemizin dış politikası,diplomasi,ekonom,eğitim,sağlık ve benzeri tüm hayati ve önemli konularda yol alamadığımızı üstelik de bir çok konuda çıkmazlarda olduğumuz durum ap açık ortadayken bun acı tabloyu görmezden gelebilirmiyiz ? Adını bile anmadıkları ekonomik krizi atlatmak için baş vurdukları yöntem ve metodlar özellikle de zam demeyip vergi demeyip fiyat ayarlaması gibi felsefi , kelime oyunlarıyla geçiştirdikleri oyalama ve zaman kazanma suni , yapay çalışmaları çok da güzel açıklıyor bunu.Kızılay başkanının vergi kaçırmak değil de vergiden kaçınmak tabiri bunun en belirgin örneği değil mi ?

Raf ömrü geçmiş ve hiç de yararı görülmeyen bu garip başkanlık sisteminden vaz geçilip parlementer sisteme geçilmeden yahut bu başkanlık sistemi adam akıllı denetlenebilir bir mekanizmaya dönüştürülmeden yani ciddi ciddi masaya yatırılıp elden gözden geçirilmeden bu konuda bir çok değişiklikler yapılmadan üstelikde anayasa ve hukuk profesörlerince revize edilmeden devamlılığı hem vatandaşa hem de ülkemize maddi mannevi siyasi ekonomik anlamda çok tahribatlar yapacağı ap açık icraatlarıyla belgeleriyle ortadayken görmezden gelmek aldırmamak sadece tarihe kara notlar düşürecektir.

Bir de AKP Genel Başkanı Erdoğan’a diğer adı ve titriyle Cumhurbaşkanı veya Sn.Başkan Erdoğan’ın danışmanlarını denetleyecek bir danışmanlar kurulu kurup bu muhteremlerin ne tür danışmanlık yaptıklarını yakın takibe alınmasının çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bunları tarih yazacak haklarında kitaplar ve makaleler yazılacak görüşündeyim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.