banner460
banner128

Beylikdüzü Belediyesi son bir kaç yıldır ilçede bir haftayı aşkın süre devam “Barış ve Sevgi Buluşmaları ‘ adı altında bir etkinlik düzenliyor.

İlçenin tam merkezinode düzenlenen; sergilerin yer aldığı, çeşitli söyleşilerin ve konserlerin gerçekleştirildiği etkinliğe ilçe halkı da büyük ilgi gösteriyor.

Birbirinden ünlü isimler ağırlanıyor çünkü.  Her geçen yıl da bu etkinliklere ilgi daha da fazlalaşıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuklu dün. Tabi ki gittik. Üstelik basın davetimiz var . Belediyemiz davet etmiş.

On beş dakika kadar gecikmiştim.  İçeri girdim ama sahnenin ön kısmına yaklaşmak mümkün değil. Arka planda bir yerden izlemeye çalıştım.  Eh Erhan geç gidersen olacağı budur diye kendi kendime hayıflandım.

Bugün ise ülkenin son dönemdeki en popüler ismi konuktu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Dünkü tecrübemi de dikkate alarak bu kez erkenden gittim.  Onbeş dakika önce söyleşi alanına girdim. Yine her taraf dolmuş. İmamoğlu gelecek ise böyle olması da normal. Bütün gayretimle engelli vatandaşların arkasında bir kücük oturak bulup sıkıştım. Yanımda da yaşla bir bey var. Yayılmış. Bir de oturağı iki bacağının arasına koyup o oturağın üzerine de poşetini koymuş. 

-Amca az şöyle sıkışsakmı acaba? Dedim. Çok az da olsa bir boşluk var amcanın yanında.

-“Ne sıkışması . Yer mi var. Var ise sen sıkış’ diye çıkışmadı.

-‘Amca  fotoğraf çekeceğim, canlı yayın yapacağım . Gazeteciyim ben’ dedim.

Vay sen misin gazetec iyim diyen.

-“Bana ne kardeşimgazeteciysen. Git nerden çekeceksen çek. Gazetciymiş.  ‘ demez mi

Nerden dedim!

Bu toplumda bazılarının gazeteci denen meslek erbaplarına karşı bir kini mi var?

Sinirlenmemek, insanın tepesinin atmaması mümkün değil.

Neyse . Vazgeçtim fotoğraftan , çekimden falan. Biraz daha öteye arkada bir boşluk var oraya çekildim.

Biraz sonra başkan ve protokol geldi ve kendileri için tutulan ön sıraya oturdu. Ön sırada bir tanıdık  sima daha var.  Eski Milletvekillerinden Mukadder Başeğmez.

Biraz izledim. Ne sahneyi görmek mümkün, ne kimin konuştuğunu görmek. Allahtan Ekrem Bey’in sesini tanıyorumda. Zaten tek konuk ta O.  Neyse biraz sonra da dışarı çıktım.

Anlıyorum tamam kalabalık. Anlıyorum tamam izdiham oluyor. Anlıyorum tamam konuk önemli bir isim. E böyle önemli isim ise o izdiham daha da büyük olacak kesin.

Ve böylesi programlara;  iyi yapıyorsun, doğru yapıyorsun,  bir gün önceden basın davetiyesi çıkarıyorsun. İyi de arkadaş bu davetiye gönderdiğin gazeteci  nasıl programı izleyecek. ?

Neyse  özetle şu apaçık ortaya çıkmış bulunuyor.

Beylikdüzü’nde bu etkinliklerin düzenlendiği alan civarında merkezi bir yerde bir amfitiyato gerekiyor. Hem de şöyle en az beş-on bin kişiyi alabilecek. O bile yetmeyebilir.  İki günlük Çardık Altı Sohbetleri takibinden çıkarıdğım ders bu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.