banner460
banner128

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Mart Pazartesi günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası bugüne kadar pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşlara yönelik yapılan katkılar hakkında bilgiler verdi.

Erdoğan’ın anlatımına göre neler yapılmış neler.. 2.5 milyon çalışana 10 milyar liraya yakın nakit ödeme yapılmış. 3.6 milyar liradan fazla prim mahsuplaşma imkanı sağlanmış. Verilen teşvik ve desteklerin tutarı 80 milyarı burmuş. 5 milyon haneye biner liradan toplamda 6,5 milyar lira nakdi yardım ulaştırdırılmış. 

...

Ne ben, ne kardeşlerim ailemizden hiç kimse bir kuruş ne yardım aldı. Ne teşvik aldı. Ne destek aldı.

Destek almak bir yana pandemi koşullarında zar-zor, düşe-kalka yürütmeye çalıştığımız ve üç kuruşu bir araya getirmeye çalıştığmız iş yüzünden vergi dairesine bir de para ödüyoruz.

..

Sayın Cumhurbaşkanı söylüyorsa  yapılıyordur bu yardımlar. O zaman kime yapılıyor arkadaş?

Vatandaştan kime yapıldığını bilmiyorum ama,  hükümetin malum bazı müteahhitlerin vergi borçlarının silindiğine ilişkin haberlerden haberdarım. Mesela ‘Milletin a.na koyacağız” dediği iddia edilen müteahhitin milyonlarca dolarlık borcunun silindiğine ilişkin iddiaları bir çoğunuz duymuştur.

Milletin başımız üstünde yeri olması heralde suçumuz demek ki.

İnsan böyle düşünmekten kendini alamıyor.

Bizim de katkı almamız için ‘Milletin a.na koyacağız’ deyip gerçekten öyle işler mi yapmamız gerekiyor.

Bilmiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını eblek eblek izledim.

Söylediklerinin hiç biri yakınımdan uzağımdan geçen şeyler değildi.

Sonra;

“Ya ben Türkiye’de yaşamıyormuyum acaba’ diye şüphelenmeye başladım.

...

Neye taksaydım?

Bir çoğunuzun bildiği üzre Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca,  Aşı Çinden gelir gelmez Aralık sonu-Ocak başı gibi aşı takvimiyle ilgili açıklamalar yaptı. Bunlardan birine göre, Türkiye günde 1 milyon dolayında aşı yapabilecekti.  Şubat sonu gibi de ciddi bir rakama ulaşılacaktı.

Mart’ın ortasını geçtik. Daha 65 yaş üstünü bitiremedik. Bazı açıklamalara göre şu ana kadar  aşı yapılan kişi oranı genel nüfusa göre sadece yüzde 3 dolayında.

Doğal olarak biz de çeşitli mecralarda sık sık aşıyı gündeme getiriyoruz . Aşı bir halk sağlığı sorunu. Bir toplum sorunu.

Bunun üzerine Ak Partili olan Gazeteci Yavuz Kaynarca, Çok taktın bu aşı işine, grip, zatürre şimdi de grip. Ben hiç aşı olmadım. Fazla takmı spora devam’ içerikli mesajla  beni teselli etmeye çalıştı.

Sevgli dostlar ömrümde hiç grip aşısı olmadım. Bu sene olmak istedim. Devletimiz senin grip aşısına ihtiyacın yok dedi. Oysa biliyoruz ki ülkede grip aşısı bulmak mümkün olmadı. Yine hayatımda sadece bir defa zatürre aşısı oldum. Bu salgınla aşı takviminin de bir an önce ilerlemesini ve sıranın da bizlere gelmesini istiyorum. Bu sadece benim de  değil halkın en temel sorunu bu.

Bugün halk sağlığının en  temel sorunu olan aşıya takmayayım da neye takayım bilmiyorum?

İrfan Ermiş te şaka yaparak, ‘Uzaya gideceğiz ya yetmiyor mu .. Nankörsün’ demiş. 

Valla bu gidişle  “Uzaya mı gideceğiz, yaya mı kalacağız..” durum ortada..

...

Türkiye genelinde virüsün seyri bayağı artmış. Kendinize dikkat edin dostlar. Kim nerde yetkili ise; kalabalık toplantıları ertelesin bir süre daha lütfen. Arkadaş ziyaretlerini, iş ziyaretlerini mümkün olduğunca kısmaya devam. Kendimizin kendimizden daha iyi düşünecek birileri yok. Sağlıklı günleriniz olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.