banner460
banner128

Süleyman Demirel..

Türk Siyasetine adını altın harflerle yazdırmış, halk arasında ‘Baba’ olarak anılmış bir devlet adamı.

Kendisini rahmet, saygı ve sevgiyle anıyorum.

..

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile edindiğim izlenimleri, bana ulaşan bilgileri paylaşmak istiyorum.

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim.

Baba’dan sonra, Türk siyaseti Babacan ile tanışır ve halk arasında bir ‘Babacan’ algısı yerleşirse hiç şaşırmayalım.

Baba’dan-Babacan’a başlıgı bu nedenle tercih edildi.

..

Babacan’ın Deva Partisi, Anadolu'da  beklenenden de öte ilgi görüyor.  Kadrosuna bakıldığında kayda değer bir ekibi var.Özellikle de kadınlar konusunda da çok cömertçe davranmış. Kadın haklarının çok çiğnendiği ülkemizde Babacan’ın kadrosunda çok sayıda kadına yer vermesi,tercihini bu yönde kullanmış olması son derce saygın ve medeni bir eylemdir diye düşünüyorum.

Babacan’ın kullandığı siyasi dil de oldukça olumlu. Kimseyi ötekileştirmiyor,her kesime, herkese oldukça nezaket içinde hitap ediyor. Doğrusu olması gerekende bu değil mi?

Uzun yıllardır köşe yazıyor olmamın bana verdiği deneyimler sonucunda şunu rahatlıkla diyebilirim ki başarılı olacağına gayet eminim. Üstelikte deneyimli ve geçmişi de başarılı.  Milli gelirimizin yakın bir geçmişte yaklaşık 12.500$’a çıkmasında çok aktif rolü var. Asla gözardı edilecek bir durum değil.

..

Deva Partisi gerçekten ülkemize deva olacak diye düşünenlerin sayısı küçümsenecek gibi değil. Nerden mi biliyorum? Türkiye’nin bir çok şehrinden arkadaşlarımla görüşüyorum. Oralardaki izlenimleri alıyorum. Genel kanı bu yönde.   

..

Sayın Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini açıkladı. Önemli bir tercihtir. Bu yönde geniş bir konsensüs oluşuyor zaten.

Zaman zaman tv kanallarında yapmış olduğu açıklamaları ve görüşleri hatta mevcut iktidarın yapmış olduğu ekonomik kararlarını da belgeli ve ispata dayalı tezleriyle değerlendiren, hırs yapmadan güzel bir dille dile getiren Babacan bu açılırdan da pozitif değer kazanıyor.

..

Yolu açık olsun.

Ülkeye direkt olarak yansıyacak ve adeta bir bahar müjdeleyicisi olarak kendilerini ve ekibini kutluyorum. Doğruları dile getirmesi, özellikle  ekonomiyle ilgili bilgi ve becerisine bugün çok çok ihtiyaç var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.