banner460
banner128

Büyükçekmece’de bir şeyler oluyor.. 40 yıldır Büyükçekmece’nin yönetiminde bulunan , bunun 25 yılını başkanlık olarak yürütüp alıtncı dönem ile birlikte 30. Yıla doğru yürüyen  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün neler yapıyor?

Bir süredir Hasan Akgün’ün yol haritasında  önemli bir kaç stratejik değişikliğin olduğunu sizde gözlemleyebiliyor musunuz ?

Ama önce geçmişe yönelik kısa bir özet yapalım.

Sayın Hasan Akgün’ü uzun yıllardır takip ediyoruz. 1996’dan bu yana. Düşünsenize 24 yıl.. Nerdeyse tüm süreci yakınen takip etmişiz. Yaptıklarına, mücadelelerine, kavgalarına, seçimlerine tanıklık etmişiz.

Bu uzun yolculukla, çok kısa aralıkları dikkate almaz isek  Başkan Akgün, ne merkezi ne de İBB olarak kendisiyle aynı partiden bir iktidarla çalıştı.  Genel merkezin ve ibb’nin yerel iktidar odakları tarafından sürekli engellenmeye; , projelerini gerçekleştirmemesi için yoluna taşlar konulmaya çalışıldığına tanık olduk.

Ne demişti Dr. Hasan Akgün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  Büyükçekmece Belediyesi’ne yaptığı ziyparette, ’25 yıldır ilk defa bir çözüm odaklı olarak bir İBB Başkanının ziyaretiyle karşılaşıyoruz” . İmamoğlu da bunu doğrular bir yorum yapmıştı.  ‘Belediyeler arasında İBB’den en az yardımı alan belediye Büyükçekmece’  içerikli bir açıklamayla. Bütün bu engellemelere , zorluklara rağmen ilçesinde dimdik yürüyen bir Başkan.

İşte o Başkanın,  Hasan Akgün’ün yol haritasında  dikkat çeken bir kaç önemli stratejik değişikliğe  ve ilçe için hayati önemde çabaya  göz atalım.

Nedir bunlar?

-Tarımı ön plana çekme..

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bir süredir ilçesinde tarım ve sağlıklı gıdaya yönelik çalışmalar yapıyor, bunlara ilişkin vurgular yapıyor. Belki arazisi yetersiz ama yine de ülkenin içinde bulunduğu en büyük sorunların başında gelen sağlıklı gıdanın önemine  ve ötelenmiş tarımın yarattığı ve yaratacağı sorunlara duyarllılık yaratmak istiyor, dikkat çekmek istiyor.  Ülkemiz için hayati derecede önemli bir konudur. Duyarlılığını saygıyla karşılamak gerekiyor. Önemlidir.

-Kamulaştırmaya yöneliş

  Çöp toplamada kullanılan kiralanmış araçlardan vazgeçilip bu araçların kamu bünyesine alınması kararıdır. Bir anlamda özelleştirmeye karşı kamusallaştırmayı öne çıkarmadır. Bu girişim de;  ülkemizde  son yıllarda sürekli satan, özelleştiren anlayışın; ülkeyi, kamu maliyesini nereye sürüklediğini görüp buna karşı bir alternatife yani kamulaştırmaya dönüş hamlesidir.  Bu da önemlidir. Aynı yönde çaba Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da da var. Yılmaz'ın da bu yöndeki çabasını takdirle vurgulamak gerekiyor.

-Kentsel dönüşümde laf değil icraat

Ve bir başkası. Dünya ve ülkemiz beşik gibi sallanıyor. Yaşıyoruz. Farkındasınız.  Deprem felaketine karşı en önemli çare, depreme karşı dayanıklı binalar yapmaktır. Hasarlı binaları yıkıp yenilerini yapmaktır.  Belediye Başkanı Hasan Akgün bu konuda uzun süredir ilçede büyük çaba gösteriyor. Ve sık sık belediyeden ‘Kentsel dönüşüm kapsamında  şu kadar bina yıkılacak. Yenileri yapılacak. Buyrun gelin izleyin’ diye davetler alıyoruz.  Ben aldığım davet sayısını unuttum. Yıkılan yeniden yapılan bina sayısını da unuttum. Ve bugün bu yazıyı yazarken şu anda yine Kentsel Dönüşüm kapsamında belediye eski binaları ve dükkanları yıkıyor.. Vatandaşlar hasarlı ya da ömrünü tüketmiş binalardan kurtulup çağdaş konutlara kavuşturuluyor.  Bir çokları ise hala ne yapacaklarını konuşuyor. Ve neyazıktır ki, en büyük tehlikeyi yaşayacağı gün gibi aşikar olan Avcılar İBB’de onaylanmamış planlarından dolayı Kentsel Dönüşümde bir adım yol alamıyor.  

Daha geçen gün Uğur Dündar’ın gerçekleştirdiği Halk Arenası’nda sorun Avcılar’da Kentsel Dönüşümün nezaman başlayacağı. Nasıl engellendiği. Yani 20 yıl geçmiş bir adım atılmamış daha..

-Yine Silivri Deprem konusunu bir panelde masaya yatırıyor. Deprem kapıya dayanmış. Silivri açıkları sallanıp duruyor. Silivri ne yapacağını konuşuyor..

Oysa konuşmanın zamanı çoktan geçti. Deprem kapınızda  bir çok yerde hala ne yapacağız diye konuşuluyor.  Hani denir ya 'Fatih sultan Mehmet İstanbul'u kuşatmış Türk topları surları vuruyor, Bizanslı ise meleklerin cinsiyetini tartışıyor ' diye.  Durum uzak yakın böyle.  Hasan Akgün farkı da bu işte. Herkes ne yapacağını konuşurken Büyükçekmece uzun süredir kentsel dönüşümle yenileniyor, yol alıyor..  Yolunuz açık olsun. Ve  Büyükçekmece'den ders alınsın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.