banner460
banner128

Avcılar İlçesi’nde 1992-199 yılları arasında 6.5 yıl Belediye Başkanlığı yapmış olan Tahsin Salihoğlu’nu da kaybettik!

Salihoğlu’nu da diyorum çünkü bu ilçemizde son bir kaç yıldır çok iyi tanıdığımız, ortak anılarımız olan bir çok değerli ismi toprağa verdik.  Meclis Üyeleri; Ali Ütebay, Erol Mumcu, Avukat Hayri Yaman, çeşitli STK’larda görevler yapmış Hüseyin Şahin,  meslektaşımız Zafer Yiğiter.. Hepsiyle de çok çok iyi tanışırdım. Mekanları cennet olsun, ışıklarda uyusunlar.

Geçtiğimiz gün yaşamını kaybeden eski Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu’nun Avcılar ilçesinde ayrı bir yeri vardır.  Önce Salihoğlu kimdi kısaca bir hatırlayalım.

Tahsin Salihoğlu, İTÜ Makina Mühendisliğini bitirmiş Yunanistan Batı Trakya kökenli bir vatandaştı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanlığını yürütmüş,  Trakya Müftüsü’nün tutuklanması üzerine patrithaneyi basmış Yunanistan’a girişi yasaklanmıştı. Bu süreçte Dış İşleri Bakanlığı yapan Mesut Yılmaz ile tanışmış bu tanışma onu 1992 ara seçimlerinde  ANAP’tan Avcılar Belediye Başkanı olmasının yolunu açmıştı. Salihoğlu, 1994 yılında ikinci kez seçildi ve ardından 1999 seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmayarak aktif siyasetten çekildi.

Tahsin Salihoğlu başarılı bir belediye başkanlığı yapmıştı. Döneminde Avcılar Sahili’ne Atatürk’ün Selanik’teki Evi’nin aynısını, Barış Manço Kültür Merkezi’ni, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nı, Paşaeli Piknik Alanı başta olmak üzere bir çok rekreasyon alanı düzenlemesi ile ilçenin gelişimine önemli katkı sağlamıştı.

Böylesine başarılı iken 1999 yılında kenara çekilmişti. Eşinin sağlığını ileri sürmüştü. Başka nedenleri de olabilirdi kuşkusuz ama başarılı bir başkan olarak kenara çekilmişti.

Başkan Salihoğlu’nun görevi süresince adı hiç bir akçeli işe karışmadı. Hatta rüşvet alan bir memura operasyon yaptırarak tutuklanmasını sağladı. Özetle güzel, esprili, kolay ulaşılabilen bir başkandı. Kendisiyle gazeteci olarak söyleşilerimiz oldu, haberlerimize konu oldu. Yerine 1999 seçimlerinde aday olmasını sağladığı bugün milletvekili olan Hayati Arkaz ile çalıştığım Hürbakış Gazetesi’ne geldi. Arkaz bey’i bize tanıştırdı. Kazanması için çaba sarfetti ama seçimleri de bu kez DSP den aday Bulgaristan göçmeni Mustafa Değirmenci kazandı.

Daha sonra Sarıyer’e taşınarak gözlerden ve siyasetten uzak mütevazi bir yaşam sürdü.

 Tahsin Salihoğlu’nun adını Avcılar’da yaşatılacaktır. Avcılar Belediyesi Meclisi böyle bir kararı alacaktır eminim. İsmi Avcılar’da oturduğu sokağa, ya da yaptırdığı bir esere, parka verilecektir. Adı yaşatılacak bir insandır.  Mekanı cennet olsun, ışıklarda uyusun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.