banner460
banner128

Aşk bazen sessizliği sever.

Kahvaltı hazırlamak için mutfağa gitti kadın. “Bugün simit yesek iyi olur” diye düşündü. Peynir ve zeytin tabağını hazırladı, domateslerin kabuklarını soyup doğradı, içine çok sevdiği yeşil sivri biberleri,  maydonoz ve dereotunu da ekledi, biraz zeytinyağı ve limonla bu iş tamamdı. Sonra sucukları ufak ufak kesip tavaya koydu, yumurtaları çıkardı. Simit dışında herşey hazırdı.

Adam yataktan kalktı, elini yüzünü yıkadı ve oturma odasına geldi; “Bugün çorba içelim” dedi. Ama kahvaltının hazır olduğunu görünce “Bayat ekmekleri bitirelim o zaman, bugün fırına gitmeyeyim” diye düzeltti.

Kadın simit hayalini hemen sildi kafasından, haklıydı, bitirsinlerdi ekmekleri.

Kahvaltıdan sonra kahvelerini içerken adam “uzun zamandır keçi bacağı yapmıyorsun, olsa da yesem şimdi” dedi. Keçi bacağı bir nevi hamur kızartmasıydı, keçi ayağı şeklinde kesildiği için bu adı vermişlerdi. Kadın, adamın annesinden öğrenmişti yapmayı, manevi bir yanı vardı yani.

Adam, birkaç parça birşey almak için dışarı çıktı. Kadın kalktı, mutfağa gidip malzemeleri çıkardı ve hamuru yoğurdu. “Gelene kadar pişirmiş olurum, sevinir” diye düşündü. Koca bir kase leziz keçi bacakları yenmeye hazırdı bitirdiğinde.

Tam yerine oturmuştu ki adam eve döndü, elindeki torbayı masanın üzerine koydu, “Simit aldım” dedi.

Buram buram kokan simit kokusunu almak kadını gülümsetti, yüreği ısındı.

Adam ise mutfaktan “Keçibacağı yapmışsın” diye sevinçle sesleniyordu.

Aşk bazen sessizce gösterir kendini...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin Saraç 3 yıl önce

Çok sıcak bir hikayeydi. Yüreğinize sağlık.

Avatar
Latif Beyazıt 3 yıl önce

Kadriye kardeşim kalemine saglık,etkilendim

Avatar
banu 3 yıl önce

Gozumu kapadim, oradayim, gozlerimin onunde donanmis bir kahvalti sofrasi, damagimda tatlar, burnumda simit ve keci bacagi kokulari. Ve gerisi aynen...