banner460
banner128

Türkiye’de bugün; hangi sektöre el atsan, hangi hizmet birimine yüzünü dönsen; hepsinin devasa sıkıntılarla boğuştuğunu görüyorsunuz. Eğitim, tarım, hayvancılık, konut, sığınmacı, demokrasi, insan hakları, hak, hukuk, liyakat..Nereye bakarsanız bakın büyük sıkıntılarla başbaşayız.

*

Konut sorunu çok ciddi bir sorun olarak ön plana çıkmış bulunuyor.

Düşünün; asgarı ücret 4 bin 200 TL. Emekli maaşı 2 bin 500 TL’den başlıyor. Kiralar almış başını gitmiş. Gelinen noktada daire kiraları istanbul’da bir yılda yüzde yüz artmış ve hiç bir emeklinin ve asgari ücretlinin kira veremeyeceği duruma gelinmiş.

Ve konut kredisi açıklanıyor.  İnsanlar iki milyor kredi alıp, on yıl ayda 28 bin TL ödeyerek konut sahibi olacak. Bir milyon alanlar ayda 14 bin TL geri ödeyerek konut sahibi olacak.

Bu projede emekliler yok. Asgari ücretliler yok. Dar gelirliler yok. Sen yok, ben yok, biz yok. Kimler var bilmiyorum. Kimler var?

Böyle bir yaklaşımla vatandaş konut sahibi olamaz. Sıkıntı daha da büyür.

Gidişat emekli ve asgari ücretliyi çadıra mahkum ed ecek. Öyle gözüküyor.

Nasıl olacak gelsin birisi izah etsin, nasıl olacak? Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde bir konut sorunu başlamıştır, giderek büyüyecektir ve sosyal sıkıntıları önlem alınamaz hale getirecektir. Her kurum bu konuda çok dikkatli olmalı mümkünse, yapabiliyorsa çözüm üretmelidirler.

Keza İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin KİPTAŞ vasıtasıyla ürettiği konutlar da yukarda anlatılan kadar zor olmasa da onların ücretleri ve taksitleri de; dargelirlinin, emeklinin, asgari ücretlinin konut ihtiyacına karşılamaya yönelik değildir. Bu insanlar çadırda mı otursun? Nerde oturacak bir yanıt verin?

Yanıt yok.

*

Almanya’ya 60 yılda giden Türk 3.5 milyon

Gelelim sığınmacı sorununa . Tüm parti liderlerinin gündeminin baş köşesinde sığınmacı sorunu.  6.5 milyon deniyor ki kimi yorumlara göre daha da fazla göçmen Türkiye’ye girmiş.  Hangi ülke olursa olsun,  on yılda 7 milyon dolayında yani nüfusun onda biri oranında göçmen ülkeye girse o ülkenin feleği şaşar. Olacak şey değil.

Bakın Türklerin Almanya’ya göçü 1960’larda başladı. 60 yıl geride kaldı. 60 yılda Almanya’ya göç eden Türk ki en çok Türkler göç etmiş, bugün nüfusu ne kadar.  3 ile 3.5 milyon.  60 yılda 3.5 milyon. Türkiye’ye on yılda 7 milyon.  Nasıl kaldırır bu ülke.

Türkiye çok ciddi bir sığınmacı ve konut sorunuyla karşı karşıya.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.