banner460
banner128

Allah aşkına şöyle bir kaç saniye bile olsa gözlerinizi kapatıp bir düşünün ve içinde bulunduğumuz bu coronalı aylarda, ekonomimizin dip olduğu bu atmosferde zaman Parti kurma zamanı mıdır? Elbetteki özgürlüğe ve demokrasiye inancım tamdır. Ancak ne var ki şimdi zaman ay’a gitme zamanı mı ? Haydi hayırlı yolculuklar ay yolcuları kalmasın..

Önüne gelen siyasi kimliklerin işlerini güçlerini bir kenara koyup parti kurma zamanı bu zaman mı ?

AKP’den Davutoğlu parti kurdu. Kurmakla yetmeyip beyinlere kılçık atarak ,  ‘’ bildiklerimi anlatsam insan yüzüne bile bakamazlar ‘’ demeciyle dikkatleri üstüne çekip ve sustu. Her neyse bildikleri kendinde kaldı. Doğru dürüst bir açıklaması olmadı. Sadece Akp genel başkanı Erdoğan’a adeta bir mesaj verdi. İçeriğini hiç birimizin ve kamu oyunun bilmediği, belki de hiç bir zaman da bilemeyeceği esrarengiz bir mesaj!

Sonra da iktidar olmayı hedefliyor. Neden oy verilsin ki bildiklerini mertçe, korkusuzca söylemediği halde gerçekten neden? Bu siyasiler seçmeni kendi elemanları, yahut boş küme mi sanıyorlar ?

Yine Babacan da Deva Partisini kurdu. Kurmasına karşı değilim ancak iktidar olmak istiyorlar. En acısı da mevcut iktidardan ayrılarak iktidara talip oluyorlar. Aklıma Nasrettin Hoca’nın meşhur fıkrası geliyor hani var ya şu kazan doğurdu hikayesi. Bu demektir ki Akp ikiz doğurdu Gelecek Partisi ve Deva Partisi olmak üzere.

Siyasi demeç ve söylemleriyle Akp’yi hedef alıyorlar. Eleştiriyorlar söylemediklerini bırakmıyorlar yumuşak tonda. O halde bir seçmen, bir vatandaş olarak sorularım var. Neden ayrıldınız zamanında yol yürüdüğünüz ve  2053,2070’leri hedef aldığınız bu muhteşem partinizden?

Sizler o makamdayken neden Erdoğan’ın önünde el pençe durup kayıtsız şartsız kendisine biat ediyorken peki ne değişti de ayrılıp parti kurdunuz? Varsa haklı nedenleriniz ve bu nedenlerinizle yola çıkarak iktidar olmayı hedefliyorsanız seçmen olarak bu nedenleri bilmek bizlerin de hakkı değil mi? Korkarak , susarak iktidar olmayı hak ediyor musunuz ? Olumlu-olumsuz icraatlarda siz çok masum musunuz? Bu siyasi kimlikler çok haklılarsa haklılıklarını adam akıllı seçmenin tatmin olacağı şekilde gerekirse tarih ve belge göstererek açıklamadan ifşa etmeden iktidar olmayı hak ediyorlar mı? Rüyalarında bile iktidar olmayı göremezler. Rüyaların ne siparişi ne de fiyatı yoktur bilsinler.

Yetmedi Sarıgül de parti kurdu. Yetmedi sıra şimdi İnce’de  O da Chp’den istifa ederek parti kuracağını ilan etti. Chp’den ayrılması yetmiyormuş gibi 3 vekilin ayrılmasında da rolünün olduğu söyleniyor.

Parti kuran kurana bakalım daha başka kimler kimler parti kurmaya devam edecek ? Acaba diyorum bu parti kurmalar içinde bulunduğumuz Corona virüsünün bir yan etkisi olabilir mi? Yoksa bu da mı dış güçlerin muhteşem Akp’yi devirmeye çalışmasının bir parçası, bir laboratuvar çalışması mı ? Virüsün beyni etkilediği söyleniyor bilim adamlarınca.

Demokrasi ve yasal çerçevede partiler kurulabilir kesinlikle karşı değilim. Ancak gündem bu Coronayla sağlıklı bir şekilde mücadele verip insanlarımızı kurtarma, iyileştirme zamanı mı? Yoksa ha bire suni bir gündem oluşturarak parti kurma zamanı mı? Mevcut iktidar milletin olmazsa olmazlarına eğileceğine, bu çetin kış mevsiminde, coronanın pik yaptığı atmosferde gündem değiştirerek uzatmalarımı oynamak istiyor klasik bir taktiğimi ? Mevcut iktidar tüm yandaş kanallarıyla ve basınıyla zaman kazanmak için ülkeye ve millete zaman kaybettirerek ayakta kalmaya çalışması çok net olarak anlaşılıyor. Değil ay’a mars’a bile gideceklerini söyleseler bile ilk seçimde sandığın en dip noktasındaki yerlerini alacaklar. Onlar ay’a gitmek isterken millet markete gidemiyorsa yokluktan yoksulluktan fıkra gibi geliyor insana. Ay’a gidilecekmiş. Her ne hikmetse bu da ayrı bir gündem ve zaman kazanma oyunu yahut zaman makinası..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.