banner460
banner128

Bir çok konuda mevcut iktidarı eleştirdik İcraatları ve sistem hakkın da olur olmaz eleştirisel köşeler yazdık.Pişmanım yahut hata yaptık U virajı alıp keşke yapmasaydık demiyorum demem de.Elbetteki realist bir aynanın görüntüyü net ve hatasız yansıtması misalince yaptıklarını veya yapmadıklarını hatalarıyla sevap ve günahlarıyla halkın haber alma hakkından doğan görevimizi bağımsız tarafsız ve korkusuzca eleştirmeliydik.Pek az kişi bunu yaptıysa da iyi ki de yapmıştır diyenlerdenim.Üstelik ne pahasına olursa olsun.

Yapılan eleştiri ve yakın takibe rağmen bu mevcut iktidar her şekilde bildiğini okuyorsa ki okudu.Halen de okuyor.Bir boksörün grogi haline dönüştüğü halde bildiğini okumaktan da vazgeçmiyor.Ancak mutlaka yaptıklarından da yapmadıklarından da olası bir genel seçimlerde bedelini mutlaka alacaktır.Türk seçim tarihinde bunun çok örnekleri vardır.Sanırım bunu en iyi bilenlerden biri de Partili Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel başkanı sn.Erdoğandır.

Esas konuya gelelim uzatmadan.İçinde bulunduğumuz ister olumlu ister olumsuz atmosfer yani hem sosyo ekonomi ,sosyo siyasi , sosyo politik anlamlarında ne halde olduğumuzun en aktif ve etken elemanlardan biri de mutlaka ana muhalefet partisinin görevini tam rantabıl yapmamasından dır.İktidar yaklaşık olarak 17 yılı aşkın bir zaman diliminde durmadan bildiğini okudu.Zaman zaman yasal zaman zaman da yasaların dışına çıkıp adeta yasaları çiğneyerek.Ama yapacaklarını yaptı.Halen de yapıyor.Şimdi sıkı durun kontra sorum şu.Eğer yereli ve güçlü bir ana muhalefet bulsalardı karşılarında ; siyasi iktidar tüm isteklerini yapabilir miydi ? Bu günlere 18 saate,günde,ayda mı gelindi ? Nerdeydi ana muhalefet partisi ? Ve neden engel ol(a)madı ? Bunu hiç düşündünüz mü ? Aramızda bu pencereden bakan oluyor mu ?

Eğer balık hafızalı değilsek defalarca Tv.Kanallarında,Siyaset sahnesinde ve seçim sahasında defalarca ve sık sık AK Parti Genel Başkanı sn.Erdoğanın böylesi bir ana muhalefet işimize yarıyor mealinde çok demeçler verdiğini söylerken gerçeği mi söylüyordu, yoksa onaları yıpratmak için mi söylüyordu, gerçekten çok anlamlı ve kafa bulandıran söylemlerdi.

Bana göre kişisel bakış açım ve görüşüm o ki Ak parti karşısında bilgili yetenekli dinç ve dik durmayı bilen bir ana muhalefetin varlığını görseydi, hem bu kadar haddini aşan bir parti olmazdı ve çeşitli yasal blokajla karşı karşıya kalacaklarını görür anlarlardı.Demem o ki bunca icraatlarını icra edemeyeceklerdi.Çok iyi bilecek hatırlayacaksınız ki bir çok durumlarda CHP kendi içinde kendisiyle boğuştu.Didişti.Ayrılanlar oldu.Disipline gidenler oldu.Partiden kopmalar oldu. Çok negatif gelişmeler oldu.İşte bu olduları olanları seçim malzemesi olarak Ak parti tarafından da abartılarak eklenerek olmamışları da olmuş gibi kullanıp kendilerine yararlı hale getirdiler.

Son olarak diyorum ki Ana muhalefet de masum değildir.Özeleştirisini adam akıllı yapıp siyaset denizinde seyir halinde olan gemilerinin mecazen gemi diyorum hangi bölge ve hatalardan ötürü su aldığını görüp kompanse etmedikleri sürece çoktan gitmeleri gereken bu mevcut iktidar daha çok kandırma ve realiteden kopup Türk kamuoyunu uyutmaya devam ederler.

Dünyanın ilk ve son ana muhalefet partisi sadece CHP değildir.Nice ana muhalefet partileri var ki iktidarı yine seçimle yerle bir edip onları iktidarlıktan al aşağı ettiler.Bunu 17 yıldır yap(a)mayan ana muhalefet partisi olan CHP aynanın karşısına geçip şöyle kendisine ciddi ciddi odaklanarak bir zahmet bir bakıversin.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.