Durum Gazetesi

Trabzon’da 10 köy tehdit altında

TÜRKİYE

Trabzon ChP Milletvekili Ahmet Kaya,  Trabzon ve çevresinde yapılan ve yapılacak olan Çöp Depolama alanlarının çevreye büyük zararlar verdiğini açıkladı.  Kaya, Araklı’da planan depolama alanının da 10 köyü tehdit edeceğini savundu.

Trabzon ChP Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon ve çevresinde yapılan ve yapılacak olan Çöp Depolama alanlarının çevreye büyük zararlar verdiğini açıkladı. Kaya, Araklı’da planan depolama alanının da 10 köyü tehdit edeceğini savundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, il ve çevresinde yaşanan çevresel sorunları TBMM’ye taşıdı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde katı atıkların düzensiz bertaraf edilmesi ve gelişigüzel vahşi depolama yöntemlerinin uygulanması bölgenin uzun süredir çözüm bekleyen önemli bir çevre sorunu olduğunu belirten Milletvekili Kaya, “ Trabzon ve Rize illerinin çöp sorununu çözmek amacıyla kurulan Trabzon ve Rize İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin (TRABRİKAP), Bakanlık ve belediyelerle birlikte faaliyete geçirdiği çöp depolama alanları sorunu çözmek bir yana Trabzon’un başına yeni ve büyük sorunlar açar hâle gelmiştir.” Dedi.

Vahşi düzende depolama

Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu Beldesi Kutlular Mahallesi’nde 2007 yılında faaliyete başlayan 'Kutlular Düzenli Depolama Sahası'nda” uzun yıllardır vahşi düzende bir depolama yapıldığını savunan Kaya, “ Depolama ömrünü tamamlayan ve kapasitesinin de üzerine çıkılan bu depolama alanı kapatılması gerekirken, yeni bölümler eklenip yükseltilerek adeta bir çöp dağına dönüştürülmüştür.

Bölgedeki çöp depolama faaliyetlerinin doğaya, çevreye ve canlı yaşamına yaptığı etkileri telafisi mümkün olmayan zararlara neden olmaktadır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Araklı’da 10 köy olumsuz etkilenecek

Benzer şekilde Araklı ilçesi Taşönü mevkiinde yapılması planlanan, faaliyete geçmesi halinde yakınındaki 10 köyde yaşamı olumsuz etkileyecek ve bölgedeki turizm yollarını adeta bir çöplük yoluna çevirecek olan çöp depolama alanı projesinden vazgeçilmesi gerekmektiğini savunan CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki çöp sorununa çevreye ve canlı yaşamına duyarlı bir şekilde kalıcı çözümler aramak; Trabzon’daki çöp depolama faaliyetlerinin çevreye ve canlı yaşamına olumsuz etkilerini tespit ederek ortadan kaldırmak amacıyla bir Meclis araştırması açılması önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.