Durum Gazetesi

Pence-Kilit Operasyonu: 3 asker şehit

TÜRKİYE

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucu Sözleşmeli Erler Yunus Kalkan, Doğukan Korkmaz ve Fırat Canlı'nın şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucu Sözleşmeli Erler Yunus Kalkan, Doğukan Korkmaz ve Fırat Canlı'nın şehit olduğunu açıkladı.Roketli saldırı sonucu yaralanan 2 askerin tedavileri devam ediyor.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Pençe- Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Milli Savunma Bakanlığı'nın gün içinde sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başsağlığı mesajına yer vermişti.

Açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, 26 Nisan 2022 tarihinde tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.