Durum Gazetesi

İYİ Parti’den yeni ilçelere destek

İSTANBUL

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, bir süredir gündeme gelen Silivri’de Selimpaşa ve Gümüşyaka merkezli iki ilçe oluşturulmasına destek verdi. Bek ‘ Bu hizmetin sağlıklı verilmesi açısından zorunluluk’ dedi.

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, bir süredir gündeme gelen Silivri’de Selimpaşa ve Gümüşyaka merkezli iki ilçe oluşturulmasına destek verdi. Bek ‘ Bu hizmetin sağlıklı verilmesi açısından zorunluluk’ dedi.

Silivri İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Pazar günü yapılacak 2. Olağan İlçe Kongresi öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başkan Bek, Silivri’de bir süredir gündeme gelen yeni ilçeler oluşumuna destek verdi. Bek, “ Selimpaşa’nın ilçe olma durumu daha önce de gündeme gelmişti. Biliyorsunuz Silivri’de bir çok belde belediye idi. O beldeler kapandı. Köy statüleri kaldırıldı ve mahalleye dönüştü. Şimdi bunlar ne köy ne mahalle. Hizmet alma durumları sıkıntılı. Merkeze çok uzaklar. Öte yandan Selimpaşa ve çevnresi sürekli nüfus alarak yeni bir merkez olmuş durumunda. Hizmetin daha sağlıklı götürülmesi için iki ilçenin oluşmasına olumlu bakıyoruz. Zannediyorum yapılacakta” dedi.

Üye sayısını iki katına çıkardı

İYİ Parti İlçe Başkanı Bek bir başka soru üzerine de , üye sayılarını iki ayda iki katına çıkardıklarını belirtti. İki ay önce görevi devraldıklarında 450 dolayında üyeleri bulunduğunu bildiren Bek, şu anda üye sayısının dokuz yüzü aştığını, yıl sonuna kadar da üye sayısını ikibin dolayına ulaştıracaklarını ifade etti. Başkan Bek ayrıca, kendilerinin vatandaşın ayağına giden bir çalışma yöntemini benimsediklerini belirterek özetle ‘Sondönemlerde Siyasi parti ilçe yönetimleri de atama ile, tek aday nedeniyle adeta atanmış memur statüsüne dönüşüyor. Yönetim kurulları da öyle oluşuyor gibi. İlçe yönetim kurullarını götürün Sayalara bırakın, yüzde 40 yolunu bulup Silivri’ye gelemez. Biz Selimpaşa’ya gitmiştik çalışma için. Vatandaş bize ‘Ne o seçim mi var?’ diye sordu. Yani öyle ki vatandaş seçim dışında siyasi parti çalışmasını unutmuş gibi. Şimdi biz bunu değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

İBB yatırımları Silivri’ye gelecek

İYİ Parti ilçe Başkanı Refik Bek, ilçe kongresinden sonra İBB Yatırımlarının Silivri’ye daha çok gelmesi için CHP İlçe Başkanı Berker Esen ile bir araya gelerek birlikte girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.