Durum Gazetesi

İngiltere seçimlerinde Türkiye ve Kıbrıs kökenli onlarca isim meclislere girdi

İSTANBUL

İngiltere’de geçtiğimiz Perşembe günü yapıyan yerel seçimlerde Türk adaylar büyük başarı gösterdi.  

İngiltere’de geçtiğimiz Perşembe günü yapıyan yerel seçimlerde Türk adaylar büyük başarı gösterdi. Bir önceki seçimlerde Enfild’te Londra’nın ilk Türk Belediye Başkanı seçilmiş olan Sabri Özaydın başta olmak üzere bir çok Türkiye ve Kıbrıs kökenli Türk isim belediye meclislerine girdi. 

Enfield’de 63 isimden 19’ü türk

Londra’nın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Enfield’te işçi Partisi çoğunluğu sağlarken, bu partiden İki yıldır Enfield Belediye Başkanlığı’nı yürüten Sabri Özaydın, yeniden Belediye Meclisi’ne girdi. Meclisin 63 üyesinden 19’ü ise Türkiye ve Kıbrıs kökenli Türk isimlerden oluşuyor.

Enfield Belediye Meclisi’’ne giren 19 Türkiye ve Kıbrıs kökenli Türk aday şu isimlerden oluşuyor: Sabri Özaydın, Hivran Dalkaya, Ahmet Hasan, Av. Bektaş Özer, Av. Mahmut Aksanoğlu, Ayten Güzel, Av. Susan Erbil, Mustafa Çetinkaya, Nesil Çalışkan, Alev Cazimoğlu, Suna Hurman, Sabri Özaydın, Eylem Yürük, Sinan Boztaş, Güney Doğan, Elif Erbil, Güneş Akbulut, Ergin Erbil, Esin Güneş ve Ahmet Öykener.

Diğer bölgelerde de seçildiler

Enfield’in yanı sıra Haringey ve Hackney bölgelerinden de birçok temsilci yerel meclislere girdi. Mete Çoban, M. Can Özşen ve Deniz Oğuzkanlı, İşçi Partisi listelerinden Hackney’den; Cafer Munur ve Ahmet Durmuş (Dourmush) Bexley’den; Şazimet İmre Palta, Londra’nın Waltham Forest Belediye Meclisine bağlı Chingford bölgesinden Muhafazakâr Parti’den Meclis’e girdiler.. Haringey’de ise Erdal Doğan, Ajda Ovat, Emine İbrahim, Peray Ahmet ve Makbule Güneş seçildi.

İşçi Partisi listesinden ilk defa seçime giren İlayda Nijhar, Ealing Belediyesi’ne seçilen bir diğer politikacı oldu.(hürriyet-durum)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.