Durum Gazetesi
2021-10-29 23:36:39

Fransa’da  Doğalgaz ve Elektrik zamları tüketiciye yansımayacak

Rıza YENER

yener.riza@hotmail.fr 29 Ekim 2021, 23:36

Avrupa genelinde, Enerji fiyatlarının aşırı yükselişi nedeniyle, Yaklaşan kış öncesi bir çok hükümet alarm durumuna geçti. Doğal gaz fiyatları yaz aylarından itibaren katlanarak arttı. Bu artış Euro bölgesi enflasyonun da yüzde 3,4’e çıkarak son 13 yılın en yüksek seviyesini görmesine yol açtı. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışın etkilerini azaltmak için Fransa’da hükümet de yeni önlemler alıyor.

Fransa, Enerji fiyatlarındaki artışı tüketicilere yansıtmamak için; Doğal gaz ve elektrik fiyatlarını dondurma kararı aldı.

Fransa Başbakan’ı Jean Castex, Doğal gaz fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 30 daha artmasını beklediğini fakat tüketicilerin bunu faturalarında görmeyeceğini açıkladı.

 Fakat, Doğal gaz fiyatlarına geçen hafta yapılan yüzde 12,6 yapılan zam yürürlükte kalacak. Elektrik fiyatlarında ise 2022’de bir artış yapılabilecek fakat o da yüzde 4’le sınırlı olacak.

Öte yandan 6 milyon haneye enerji faturalarında kullanılmak üzere doğrudan nakit desteği yapılacak.

 Fransa’da Enflasyon Eylül’de 2,7 ye çıkarak son 10 yılın zirvesinde.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron; Düzenlendiği basın toplantısında, Hükümetin yakıt, Gaz, Elektrik ve gıda ürünleri fiyatlarındaki artışa karşı yaklaşık 38 milyon Fransız’a 100 Euro’luk destek verileceğini açıkladı.

Macron kriz kesinlikle sürecek dedi.

Fransa’da milyonlarca emekciye ve dar gelirliye merhem olurmu bilmem ama Türkiye’yedeki dar gelirli vatandaşların Allah yardımcısı olsun.

Bu gün 29 Ekim.Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yılı tüm ülkemize hayırlı olsun.

 Saygılarımla.

Rıza YENER. Folschviller/ FRANSA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.