banner460
banner128

 

Tanimayanlar icin kisa aciklama: Uzun zamandan beri SPD icinde aktiv calisiyorum. Zaman zaman üst düzey (alti yil Hessen Eyaleti Parti yönetimi ve alti yil Almanya genenilde parti danisma Kurulu üyeligi) yöneticilik yaptim. Bundan ötürü bazi arkadaslar SPD yönetiminin Recep Tayyip Erdogan`a neden bu kadar yakin davrakdiklarini ve Türkiye ekonomisinin cökmemesi icin mali destek verdiklerini sordular. Bende hep sunu söyledim. Almanyada yöneticiler kendi ülkelerinin ve vatandaslarinin cikarini her seyin üstünde gürürler. Türkiyede  Internet gazetesi  “diken” Almanyanin haftalik siyaset dergisi Spiegel de (Ayna) yayinlalan bir yaziyi haber yapmis. Dikende yayinlalan yaziyi buraya aliyorum.

 

„Türkiye’nin demiryollarını Almanya’nın mali ve teknolojik desteğiyle modernize etmeyi planladığı öne sürüldü. Projenin yeni hızlı trenler de dahil toplamda 35 milyar avroyu bulabileceği belirtildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Alman Der Spiegel dergisi son sayısında Türkiye’de yeni hızlı tren hatlarının açılmasının öngörüldüğü projeyi Alman şirketi Siemens öncülüğündeki bir konsorsiyuma teslim etmek istediğini yazdı.

Proje kapsamında, hızlı tren ağının örülmesinin, demiryollarına modern sinyal tekniğinin yerleştirilmesinin ve eski demiryolu ağının da modernize edilmesinin planlandığı belirtildi.

Habere göre, Türk hükümeti bu doğrultuda üç ay önce Alman hükümetine başvuruda bulunurken, hükümetler arası gizli görüşmelerin yürütüldüğü öne sürüldü.

Alman hükümetinin projeyi Türkiye’deki ekonomik krizin derinleşmesinin önlenmesi açısından bir fırsat olarak ifade edildi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Thomas Bareiß’ın eylül ayı sonunda Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyarette de bu konunun gündeme geleceği belirtildi. Görüşmede, projenin finansmanının ele alınacağı, Ankara’nın Alman hükümetinden ihracat güvencesi ve faizi düşük kredi istediği öne sürüldü.

Alman hükümetinden ve Siemens’ten herhangi bir açıklama yapılmazken, Der Spiegel’in haberinde Alman hükümetinin henüz Türk hükümetine proje ile ilgili bir güvence vermediği, ancak mali destek konusunda olumlu sinyal verdiği belirtildi.

Siemens, Nisan ayında Velaro tipi 10 hızlı trenin 340 milyon avro karşılığında Türkiye’ye satılması konusunda Devlet Demiryolları (TCDD) ile anlaşma sağlamıştı.“

 Erdogan`a neden kirmizi hali serildigi ve devlet protokolu uygulandigi bu yaziyi okuduktan sonra daha iyi anlasilir diye düsünüyorum. Bu sadece projenin biri.  Baskalarida var. Enerji sektöründe. Askeri sektörde. Recep Tayyip Erdogan oy icin zaman zaman kabadıyılık yapiyor. Ayranligi kabaran Türkiye Cumhuriyeti  vatandaslari bununla böbürleniyorlar. Oy vererek iktidar yapiyorlar. O kendi iktidarıı ve çevresinin çıkarı için bunu yapıyor. Almanlar ise  ülkesinin ve vatandaslarini refahini her seyin üstünde görüyorlar. Türk politikacilar ile Alman politikacilar Alman secmen ile Türk secmen arasindaki fark tam da burada.

Hidir Karademir Eylül 2018 Rödermark

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.