banner460
banner128

‘’ İçinde ALLAH aşkı, Peygamber sevdası olmayan bir yürekte ah.. siyah bir yalandır yaşamak.’’ alıntı. İşte bu zor ve manevi konuya böyle çok anlamlı bir cümleyle başlamak istedim saygın okur ve ey ümmetti Muhammed ‘’ Sav.’’ din kardeşlerimiz. İçinde bulunduğumuz bu mübarek , bu rahmet ve bereket dolu ayda Allah’ tan söz etmekten de daha güzel bir söz olabilir mi ?

Şüphesiz O Allah ki dileseydi bizleri timsah veya lağım faresi olarak yaratacak güçte olmasına rağmen ; bizleri eşrefi mahluk : Yaratılmışların en güzeli en şereflisi olarak yarattı. Yetmedi kutsal kitabımız kelamı Allah olan Kur-an kerimde buyurduğu üzere Adem ‘’ As.’’ dan efendimiz Hz.Muhammed’e ‘’ Sav.’’ kadar binlerce peygamber elçisi olarak , tebliğci olarak göndermesine rağmen bizim efendimize Habibim diye hitab etti. En çok da ona değer verdi. Mirac yaşattı ona. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak onu kendi makamına aldı. İşte bizleri böylesi kainatın efendisine ümmet olarak şereflendirdi. Allah’a aşık olmamak için mecnun olmak gerek.

Nacizane bana göre en büyük makam ve mertebe Allah’a aşık olabilme ve o sırra erişebilmektir. Hani çok güzel bir cümle hatırladım alıntı bir cümle ancak çok büyük anlamlar içeren bir cümle aktarıyorum ve sizlerle paylaşma gereği duyuyorum. ‘’ Bildim seni ey bilinmez meşhur. ‘’

Yine bildiğiniz üzere her tür psikolojik bunalımlara , sınırsız mutsuzluklara ve en büyük günahları işleyen biz aciz kullara bile hayat iksiri veren ve ayetlerinde sık sık bizleri uyaran şu cümleye bakar mısınız ? ‘’RAHMETİM GAZABIMI GEÇMİŞTİR’’ İşte umut işte çare işte dertlere derman ve daha nice nice müjdeler sunan, bizlere hayat veren ayetlerinden alıntılar. Yine O Allah ki; Yok mu bana dua eden dualarını kabul edeyim diyen Yüce ve azim Allah’ımız , Yaradanımız böyle buyuruyor.

Bizler yani biz kullar insanız. İnsanın sözlük açılımı : Hata yapan , günah işlemeye son derece yatkın , aciz ve noksan diye biliyorum.

Her arzu ve isteklerimizi yerine getirebilecek güçte olmasaydı yüce Allah ; O zaman bize isteme duygusu vermezdi. Ancak ne varki bu fani ve ölümlü Dünya da ömrümüz sonsuz olmadığı halde isteklerimiz ve arzularımız sınırsızdır. Yani sınırlı bir ömür içinde olan insan sınırsız isteklere sahiptir. Bu demektir ki ömrümüz bittiği halde isteklerimiz bitmiyorsa o bitmeyen isteklerimize de ahirette erişeceğiz. Ahiret varsa mutlak yüce Allah’ımız da vardır.

Çok detay ve çok zengin olan bu temanın hakkını vererek yazmak çok ama çok alim ve bilge olmak gerektiriyor. Oysa acizane ben deniz bu ilahi okyanusun ancak kıyısında bile olamayacak kadar bilgiye sahibim bile diyemiyorum. Ama Allah’a aşığım ve onun esiri ile eseriyim.

Eserden müessire gidilecek olursak yanin eserin mimarına ; Eser mükemmelse ve güzelse ; bir düşünün ya mimar ne kadar güzel ve eşsizdir. İşte o mimar , O yoktan var edip yaradan Yüce Allahımız dır. Alemlerin Rabbidir. Öyleyse ona kabul edeceği miktar ve şekilde şükürler olsun.

Bizleri insan olarak yarattı , Habibine ümmet olarak yarattı.Habibi olan efendimize şefaat yetkisi verdi. O peygamber ki ümmetini çok sevdi.Onlar için hep dua etti.Alemlere rahmet olarak gönderildi. Bundan da ala , Yüce bitimsiz bir değer bir armağan var mı olabilir mi ? Allahımızın bizleri günahlarımıza ve suçlarımıza rağmen ; bizleri helak etmediğinden anlıyoruz ki bizleri seviyor , koruyor , kolluyor ve yine bizleri cennetine almak için bahane arıyor. İşte minik aklımızla O yüce yaradanımızı hakkıyla anlamayamacak kadar aciz , cahil ve bilgisiz ilgisiziz. Yine Onun gazabından rahmetine sığınıyoruz. Ona şükür ve hamd ediyoruz. Her tür şükür ve hamd etme , secde etme onadır.

BİR MEZAR TAŞINDAN ALINTI

Eli boş gidilmez gidilen yere

Ben ise suç ve günah getirdim

                           bu yere.

Dağlar taşlar yüklenemedi -

Bu suçu , bu günahı -

Sırdımda iki büklüm -

Pek güç getirdim bu yere

Son kitap Kur’an -ı kerim ve son peygamber Hz.Muhammed selat-ı selam olsun efendimize ve ehlibeytine.Son din yüce İslam dinidir.

O halde ; bizi yaradan ve cennetiyle müjdeleyen Alemlerin rabbine hamd olsun.Şükürler olsun.Emir ve yasaklarına uymak , pratiğini de yaşamak için yine kendisine el açıp duacıyız. O dilemezse yaprak kımıldamaz.

İçinde bulunduğumuz bu mukaddes ramazan ayınız mübarek olsun , oruçlarınız ve ibadetleriniz makbul olsun dileklerimle..Tüm ölmüşlerinize Allah rahmet eylesin.Cennet mekan olsunlar.Hayırlı ramazanlar diliyorum tüm islam alemine ve ümmeti Muhammed efendimizin şanslı ümmetine ;

Kalın sağlık , mutluluk ve sarsılmaz bir islam inancıyla siz saygın Durum Gazetesi okurlarımız

Bizler bizlerden önceki kavimlerin çektiklerini çekmedikçe cennette girebileceğimizi mi sanıyoruz? Bir ayetten bir cümle ile bitirmek istedim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.