banner460
banner128

Kürtler ve Aleviler bir daha aldanırlar mi?

Değerli arkadaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm eylerinde gözettiği bir olgu var.  Oda şu: Eğer; kürtlerin, alevilerin, Ermenilerinh, ve müslüman olmayanların durumunda bir iyileştirme yapıyorsa bunun kendisine oy olarak dönmesini istiyor.  Kendisinin ‘sözde’ tüm iyi niyetli girişimlerine ragmen bu kesimlerden oy alamıyorsa, herhangi bir hakkı tanımadığı gibi bir de bunları cezalandırıyor. Aynen Kürt sorununun çözümünde olduğu gibi. 2007 seçimlerine giderken kürtlerin kültürel haklarında ve tanınmalarında belli iyileştirmeler yaptı. O kosullarda ancak bu kadarını yapabiliyorum dedi ve önemli destek aldı. Daha ileri haklar icin 2011 secimlerinden sonrasına  söz verdi. Ancak 2011 secimlerinden sonra verdigi sözü yerine getirmedi. Kürtler bu durumu görünce kendilerinin aldatıldıklarına inandılar. 

Cumhurbaşkanı Erdogan ve onun politikasını siddetle eleştirdiler. Recep Tayyip Erdogan 2015 seçimlerine giderken Kürtlerin desteğini alamadigi gibi milliyetcilerin de oylarını  kaybediyordu. Bunu gören Erdogan Dolmabahce‘de çözüm sürecini bilerek ve  isteyerek bitirdi.  Zira artik kürtlerin üçüncü defa oyuna gelmeyeceklerini görmüştü. Medyada cok ciddi ağirlıgı ve etkisi  oldugu icin süreci bitirenin kendisi değil,  kürtler olduğunu topluma kabul ettirdi.  Yaptıgı radikal politik değisiklikler ile milliyetcilerin oylarını almaya calısti ve kısmen de basarılı oldu. Zira  MHP 10% baraji zor gecti. Bu arada iki önemli söylem  07 Haziran 2015 seçimlerinin kaderini  belirledi.

 Biri Selahattin Demirtaş " Seni Baskan" yaptırmayacağız ifadesi idi.

 İkinci söylem Devlet Bahceli`nin  Recep Tayyip Erdogan bizim çizgimize geldi söylemi idi.

Yedi Haziran 2015 secimleri AKP nin çoğunlugu kaybetmesi ile sonuclandı. Selahattin Demirtas  bugün cezaevinde bulunuyor ve bu söylemin bedelini ödüyor.

Devlet Bahceli de Hükümetin ortağı konumunda.   

Recep Tayyip Erdogan aynı davranıs biçimini Alevilere karsi sergiledi. Uzun yıllar çözülemeyen Alevi sorununu kısa bir zamanda çözemeyiz diye cok uzun zaman dilimine yayilan Alevi calıstayları yaptırdı. Aleviler ilk basta bu calistaylara cok iyi niyetle katiltilar ve cok önemli katkilar sundular. 2007 ve 2011 secimlerinde Alevilerden kayda deger oy alamayınca bu konu kapandi. Birakin kapanmasini 2010 yilinda CHP`nin başına gecen Kemal Kılıçdaroglu‘nu  Alevi olmasi nedeni ile meydanlarda yuhalatti. Bununlada yetinmeyen Recep Tayyip Erdogan Avrupa Insan Hakları Mahkemesi‘nin kararlarono uygulatmadi. Mahkeme zorunlu din derslerinin kalkması hakkinda karar verdi. Ancak bu gün hala Alevi cocuklari zorunlu olarak din derslerine katiliyorlar. Recep Tayyip Erdogan ve AKP secmenlerin bir kisminin hafizasinin zayif olduğunu ve bazi olaylari cabuk unuttuklarini biliyor. Ancak herkes AKP secmeni degil. Bir cok insan kimin ne zaman, neyi nasıl ve ne için yaptığını unutmuyor. Aleviler ve Kürtlerde aldatıldıklarını unutmadı ve unutturmayacaklar. Onun icindir ki Aleviler ve kürtler verilen sözlerin bir kandırmaca oldugunu biliyor.

Hani Recep Tayyip Erdogan ve AKP`liler yaptıklarımız  yapacaklarımızın  garantisidir diyorlar ya. İste Aleviler ve Kürtler  bu söylemi ciddiye almıyor ve diyorlar ki  bizi bir daha aldatamazsın. Nokta.

 

Hidir Karademir Rödermark Mayis 2018

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.