banner460
banner128

Ortadoğu ülkelerinin bir dezavantajı sayılabilecek ve emperyalistlerin iştahını kabartan faktör ve nedenlerden biri de yer altı enerji zenginliği olmalı.Örneğin ABD’nin Rusya’nın ne işi var Ortadoğu’da?  Piknik yapmaya yahut filim çekmek için gelmiyorlar bu coğrafya’ya

Kasım Süleymani suikastiyle ortadoğu fokur fokur kaynamaya başladı ve ortalığa ateş düştü bir kere bu böyle gitmeyeceğe benziyor.

ABD Başkanı Donald Trump bu vahşetin baş mimarı.  Zira her iki ülke,Abd ve İran bu gerginlikten bu olası savaş sürecine mutlaka yara alacaklardır.Yarayı şimdilik İran almış durumda.Pasif kalıp kayıtsız acaklarını ve acı bir intikam alacaklarını Dünya kamuoyuna ilan ettiler bile.

Donald Trump yaptığıyla yetinmeyip tehdit üstüne tehdit etmeye devam ediyor.Bu gerginlik ve örtülü savaş bununla kalmayıp hedef vurmalarla devam edecek gibi karşılıklı olarak.Bu tür savaşların net galibi olmaz her iki taraf da bedel öder tarihte bir çok örnekleri yaşanmıştır yaşanmasına da ancak tarihten ders almamış olmalılar ki halen bu tür mega hatalar ve uluslararası hukuk çiğnenerek suikastler devam ediyor.

Dolaylı olarak siyasi , ekonomi ve coğrafi olarak da ortadoğu tahribatlara hedef olacaktır.Eylem bazına gelmesi halinde.Irak parlementosu Abd’nin topraklarından gitmelerini isteyen kararı çıkarttığı halde Trump gitmeyiz Irak’tan çok büyük paralar harcadık üs’ler kurduk demesini bilmem ki nereye koymalı ?

Bu arada bu gayri insani,gayri hukuki suikastın gizli öznesi İsrail kendini siyasi demeçlerle geri plana atıp bizi dahil etmeyin bu işte bizim parmağımız yok deyip günah çıkartıyor takiye  yapıyor en azından İranı yanıltamaya ve Dünya kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. Yerlerse.

Dikkat ederseniz Nükler enerji ve nükler silah üretme işi ve yetkisi sadece emperyalist ülkelere has bir serbestlikmiş gibi davranıyorlar.Başka ülkelerin yapmalarına izin vermeyip tehdit ediyorlar yahut o enerji santrallerini vuruyorlar.Zira kendilerini koruma reflexlerini hep üst seviyede hem ekonomik hem silah sanayi ve prestij olarak en ön planda tutuyorlar.Güçlüyseniz kalkınmışsanız artık sizleri sömüremezler hatta her anlamda ve her konuda sizinle kolay kolay dans edemezler bunu çok iyi biliyorlar.Kuzey Kore örneği gibi.Defalarca Trump,  Kuzey koreyi çok ağır bir dille tehdit ettiği halde tükürdüğünü yalayarak ayaklarına kadar gidip tokalaştı anlaştı onlarla.Bu davranış tarzıyla emperyalist ülkelerin kirli ve net olamayan yüzlerini de görmüş oluyoruz.

Dileğim Ortadoğu’ya sağduyu hakim olurda masada hal edip sıcak savaşa dönüşmeden kendi aralarında anlaşarak olumlu olarak bu sorun çözülür.Ancak benimkisi sadece dilekten öteye geçmeyeceğe benziyor.Bekleyip göreceğiz.

Aslında Abd meclisinin Trump’ı cezalandırmalarını hatta azl etmelerini isterdim sebeb olarak da 2020 seçimlerini kendi lehine çevirip seçim kazanma oyununu oynamakla Abd ve İran’ı birbirine düşürmekle suçlayabilirlerdi gerekçe olarak.  Zira her iki ülkenin de lehine olmayan bir skandal yaşandı.Uluslararası hukuk çiğnendi ABD Dünya kamuoyunda hem saygınlık hem prestij kaybı yaşamış oldu.Bay Trump’ın seçmenine mesaj vermesi ver oy oranını arttırma uğruna yani bireysel kazanç ve kumar,zar atma ülke çıkarlarının üstüne çıkmış oldu.Sanırım ABD halkı da aptal değildir bu oyunun gerçek nedenlerini anlamışlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.