banner460
banner128

An itibariyle 2019 yılının son ay’ı olan Aralık ayındayız.Şimdiye değin ortaya çıkan ve zaman zaman da tv kanallarında haberlerde izlediğimiz kadarıyla siyaset yelpazesine yeni partiler kurularak katılacaklar.Örneğin Sn.Ali Babacan’ın partisi. Bizzat kendi açıklamalarından öğreniyoruz bu yeni haberi.

Yetmiyormuş gibi Sn.Ahmet Davutoğlu’nun da parti kurma çalışmaları tam yol hız kesmeden devam ediyor.Üstelik 2019  Aralık ortalarında veya sonlarına doğru herşey bitmiş ve parti kurulmuş olacak.Yine tv kanallarında partinin ismini ve burulan partilerine kimlerin gireceğini de öğrenmiş olacağız.Her ne kadar direkt veya dolaylı olarak AKP Genel Başkanı Sn.Erdoğan bu durumdan hiç memnun olmasa da , hatta memnun olmadığını ve onları caydırmaya çalıştığını da konuşmalarından verdiği demeçlerden öğrendik.Yine tv kanalarında bu gerçeği gördük.

İşin en garip tarafı da bu yeni parti kurma çalışmalarına hızla devam eden hani akp’nin bir sloganı vardı ya ; durmak yok yola devam misali…adamlar durmadan gayretle kurma çalışmalarına devam ediyorlar üstelik de her ikisi de akp kökenli.Biri Başbakanlığa kadar yükselmiş yıllarca bu görevini yerine getirmişti.Sn.Ahmet Davutoğlu…Yine bazı demeçlerinde konuşsam yer yerinden oynayacak sokağa çıkamayıp kimselerin yüzüne bakamayacaklar mealinde demeçleri olmuştu bu muhterem eski Başbakanın.Neden konuşmadı ? Onu da anlayabilmiş değiliz ya…bu klasik numarayı veya karşı tarafa adeta şantaj kokan bir mesaj niteliği taşıyan söylemi ilk kez kullanan Sn.Davutoğlu değildir siyasette.

Ancak bildiği çok önemli sırlar veya skandallar varsa ve şahit olduğu halde yahut bilmesine rağmen açıklamıyorsa engel olmamışsa kendisi de bu olayların faili kadar olmasa da suçlu sayılmaz mı ? bakalım onu da zaman gösterecek.Ancak bu demeci ona pirim sağlamadığını da bilmesi gerekir.Konu milli iradenin lehine veya aleyhine olmuş fevkalade önemliyse açıklamaması çok düşündürücüdür.Bu çok şeye gebedir bakalım neler doğuracak ? Merak edilmiyor değil.

Bu konular çok konuşulup yazılacağa benziyor aynı zamanda medyaya çok da zengin bir malzeme olmuş oldu.Sormazlar mı adama çok şey biliyordun da şimdiye değin neden sustun ? Susmaktaki amacın neydi diye ? Dedim ya bu klasik numaralar , meydan okumlar hiç de güzel eylemler değil.Bu bulanık ve soru işaretleri dolu açıklamalar milli iradenin pek hoşuna da gitmez.Kaldı ki o her neyse şimdiye değin açıklamadıkları ; o zaman kendisi akp de aktif siyaset yapmıyormuydu ? Yoksa çay ocağı mı çalıştırıyordu?

Ana tema olarak Sn.Babacan da m.vekilliği , bakanlık, Başbakanlık yapmış olduğu bir partide artısıyla eksisiyle gelinen şu durumun bir nevi icraatın mimarlarından değil mi ? Üstelik biat ettikleri ve sözünden milim dışarı çıkmadıkları Sn.Erdoğan’a rağmen akp’den ayrılıp siyasi parti kurmalarının ana temeli ne ? Bu soruya tatmin edici ve belgelerle tatmin edici açıklamalar yapmazlarsa havalarını alırlar.Şüphesiz ki ben AKP’yi savunmuyorum çok eleştirdiğimde olmuştur.Haklıysam eleştirmelerime de devam ederim. Ancak dikkatlerinizi bu yavru akp’li siyasetçilere çekmek istiyorum. Yeni oluşumlar, yeni isimler, yeni girişimler arka arkaya.. İşte  bu yüzdendir ki 2020 çok renkli sinemaskop ve siyasi seviyesizliklerle bağırıp çağırmalarla iftiralarla hem renkli hem gri geçeceğe benziyor.Eldeki verilerle yola çıkacak olursak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.