banner460
banner128

Ben siyasetten pek  anlamam.

Çünkü oldukça ‘düz’ bir adamım.

Böyle olunca da bir kesere sap olunmuyor işte.

Olsun, -dünden bugüne- vicdanım rahat, yastığa kafamı koyar koymaz, saniyeler içinde uyuyorum.

*

Kendimi anlatmayacağım elbette, çünkü konu ben değilim...

*

Şu  anda her ne kadar vatandaşın gündemi ekonomi,

Hayat pahalılığı,

İşsizlik vb.leri olsa da; Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmış olması, gündemde yerini almış durumda.

*

Konuyla ilgili Partili Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 31 Mart 2018 yerel seçimlerinden önce, bir televizyon kanalının ‘Seçim Özel’ programında çok doğru tespitler yapmıştı.

Yapılan tespitler; insanın aklına ve mantığına -ülkenin hiç yok yere karşılaşacağı uluslararası sıkıntıların önünü alacağından- çok doğru tespitlerdi.

*

Neydi o tespitler?

*

“(...)“Bunları da aşmak bizim için sorun değil, ama getirisi götürüsü nedir? Bunun bir götürüsü var. Onun faturası çok daha ağır. Dünyanın çeşitli yerlerinde bizim binlerce camimiz var. Bunu söyleyenler acaba o camilerin başına ne gelir düşünüyor mu? Bunları düşünmeden söylüyorlar.

Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Ben bir siyasi lider olarak, bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.” şeklindeydi.

*

Oysa, 10 Temmuz 2020 tarihinde, Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesine dair 24.11.1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

*

Şimdi:

1-            Acaba Sayın Erdoğan’ın, 31 Mart 2018’de Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili çekinceleri ortadan kalktı da mı, bugün bu karar alınmış oldu?

2-            Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan binlerce camimizin başına herhangi bir şey gelmeyeceği ile ilgili yürütülen -ki yürütülmüş olmalı- uluslararası diplomasi  başarısıyla güvence altına  mı alındı?

3-            10 Temmuzda alınan bu karar, acaba bu güvence doğrultusunda mı uygulamaya konulmuş oldu?

4-  Çünkü “Bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.” diyen Sayın Erdoğan, 2018’deki çekincelerini nasıl giderdiğini, daha sonra kamuoyuyla paylaşacak mıdır?

*

Ezcümle efendim, 31 Mart 2018’den, 10 Temmuz 2020’ye ne değişti?

*

Hani bu durumu bilsek de biz de rahatlasak,  diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.