banner460
banner128

19 Mayıs 1919’dan 19 Mayıs 2019’a..

Kaldı şurda on gün..

Hiç kimseden ses yok. 19 Mayıs’a dair.  

Bir büyük yürüyüşün yüzüncü yıldönümüne hazırlanıyoruz diyecektim, ama diyemiyorum. Hazırlandığımıza dair bir işaret yok havada. Bu nedenle yaklaşıyoruz diyeyim.

Avustralya’nın Melbourne kenti’de faaliyet gösteren Alevi Kültür Derneği  19 Mayıs etkinliği duyuru afişinini paylaşalı günler oldu. Ben aynı duyuruyu sosyal medya hesabımda 4 Mayıs’ta paylaşmışım.

Türkiye’den binlerce kilometre uzaklıktaki bir ülkede 19 Mayıs’ın yüzüncü yılı ile ilgili kutlama etkinliği programı belirlenmiş.  Orada yaşayan az sayıda Türk vatandaşı bu önemli günü yıldönümünde anmaya hazırlanıyor, ama biz burada anavatanda  hazırlanıyor muyuz? Benim haberim yok.

Hazırlanıyoruzdur heralde.  Muhtemelen kaymakamlıklar bünyesinde, ilç emilil eğitim müdürlüklerinde, belediyelerde bu yönde de hazırlıklar yapılıyordur.

Bilmiyorum.

Ama böyle mi hazırlanmalıydık?

Bu muhteşem tarihi yürüyüşün başlangıcının yüzüncü yılı  böyle seçim gürültüsü içinde kaybolup gitmelimiydi!

İçinizde duyan  var mı bir hazırlığı.

Var mı bir heyecan. Bir coşku.

Mustafa Kemal Atatürk tam yüz yıl önce bir gemiyle Samsun’a çıkarak;  dört bir yanı işgal edilmiş, bir ülkede mazlum ülkelere örnek olmuş, cesaret vermiş bir ulusal kurtuluş savaşını başlatmış.  Başarıya ulaştırmış.  Bu devleti kurmuş, cumhuriyeti ilan etmiş..  

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiş yüzyıl önce.. Yüz yıl sonra bugün egemenlik kayıtsız şartsız milletin mi , değil mi? Diye tartışma var.  

O cumhuriyetin , o devletin  makam sahiplerinin gündemi seçim. Elbette seçim önemli.  Gündem ne yazık ki böyle gelişti. Anlıyoruz derdi. Sıkıntı büyük.. Seçimi tabi konuşacağız.

Ama sizler de lütfen bizi anlayın.

19 Mayıs 1919’ın yüzüncü yıldönümüne hazırlanıyor muyuz?

Gümbürtüye gitmesin diyorum sadece.

Hatırlatalım dedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.